Jongens en meisjes die in eerste instantie kiezen voor blokfluitles gaan daarna vaak door om een instrument, verkregen via de muziekvereniging, te leren bespelen.

Zowel oudere jeugd als volwassenen kunnen deze opleiding volgen via de muziekvereniging en een instrument krijgen in bruikleen. Elke leerling kan rekenen op ondersteuning van de leerlingencommissie van de vereniging.

Een heuglijk feit is dat er de laatste jaren weer een toename is van het aantal leerlingen voor een HaFa-muziekopleiding via de gezamenlijke muziekverenigingen van de Gemeente Mill en St. Hubert. Dit zien we niet alleen terug in een eigen leerlingenorkest. Inmiddels hebben we een 8-tal leerlingen welkom mogen heten bij het harmonieorkest wat niet alleen veelbelovend maar ook hard nodig is voor de toekomst van Muziekvereniging St. Willibrord Mill.

Uitwisselingsconcert in De Wester

Voordat het zover is, is het heel belangrijk om voor het leerlingenorkest een podium te creëren. De repetities zijn vooral gericht op het leren samen muziek maken. Het organiseren van concerten gaat weer een stapje verder. Hier ervaren de leerlingen hoe het is om samen, meestal voor eigen publiek te spelen. Door het meedoen aan een uitwisselingsconcert leren zij met andere orkesten samenspelen en om te gaan met de (gezonde) spanning om te spelen voor een groter publiek.

Tijdens een uitwisselingsconcert mag elk orkest zich presenteren met eigen nummers. Als afsluiting is het spelen van een gezamenlijk nummer een unicum voor de leerlingen met een vaak indrukwekkend slotakkoord, daverend applaus maar vooral ook vele blije gezichten!

Zondag 6 oktober a.s. staat er een uitwisseling op het programma met de jubilerende Muziekvereniging St. Jan uit Wanroij.
Waar: Wijkaccommodatie De Wester, Havikstraat 1 in Mill.
Aanvang: 15.00 uur.

Iedereen is van harte welkom!