Computerhulp Van Langenboomse Zorg Centraal bij D’n Inloop in De Wis in Langenboom op donderdagmiddagen van 13:30 tot ca. 14:30 uur voor advies en hulp bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet en laptop/pc van elk merk en model.

Een enkele keer komt iemand, na het openen van zijn of haar laptop met de vraag waarom de startpagina niet weggaat en waarom de taakbalk verdwenen is. Blijkbaar heeft iemand zitten experimenteren of spelen met de laptop en hem -per ongeluk- in de tabletstand gezet. Die stand is alleen logisch als je een laptop met aanraakscherm hebt en de laptop bedient met je vingers op het scherm in plaats van met de muis.

Hoe zet je het uit?
Open het actiecentrum door op het icoontje, uiterst rechts in de taakbalk, te klikken. Klik daarna op de tegel ‘Tabletmodus’ en het bureaublad-beginscherm is weer normaal, inclusief de taakbalk.

Hoe voorkom je herhaling?
Klik in hetzelfde actiecentrum op de tegel ‘Alle instellingen’. In het zoekveld bovenin typ je: ‘Tabletmodus’ en klik op: ‘Instellingen voor Tabletmodus’. De instellingen voor een laptop zonder aanraakscherm zijn, van boven naar beneden: ‘De juiste modus voor mijn hardware gebruiken’, ‘Mij nooit vragen en niet overschakelen’. De beide schuifjes over App-pictogrammen en De taakbalk kunnen op ‘Uit’ staan. (klik eenmaal op het schuifje om aan te passen)
Klik daarna met de rechtermuisknop op hetzelfde actiecentrum, klik op ‘Bewerken’ en klik op het tekentje rechtsboven op de tegel ‘Tabletmodus’.

Dat spaarde weer een ritje naar de computerhulp maar als je een demonstratie wilt of ben je ergens anders even de digitale weg kwijt? Kom gerust naar d’n Inloop! Breng je laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Bij een kopje koffie of thee beantwoorden we vragen of geven advies zodat je optimaal gebruik maakt van de digitale snelweg. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis.