Op zaterdag 26 oktober staan de Wilbertoordse huiskamers bol van spel, spanning en gezelligheid.

Nee, geen tv aan, daar hebben we even geen tijd voor. In plaats daarvan komen de laptops, tablets, iPhone’s etc. etc. op tafel. Gezellig met elkaar de digitale snelweg op; er moeten boeken, tijdschriften en het Wilbertoordse dorpsblad ‘t Willy’s Venster ingezien worden. Maar ook zal men de straat op moeten!

Als voorproefje op de quiz vragen wij een paar personen per team (mag ook het hele team zijn) op zaterdagmiddag 26 oktober tussen 12:00 en 12:15 uur aanwezig te zijn op het Sint Josephplein te Wilbertoord. Kijk gewoon wat er op ‘t plein gaat gebeuren, maar kom op tijd anders mis je misschien enkele aanwijzingen.

Negentien teams hebben zich ingeschreven voor de Wilbertoordse dorpsquiz Kwisutwel die op zaterdagavond 26 oktober van start gaat. Maar... inschrijven kan nog steeds! Eén afgevaardigde per team kan om 19:30 uur een goody bag met inhoud (het kwisboek, een usb-stick en nog wat andere materialen) afhalen bij gemeenschapshuis De Wilg te Wilbertoord... en door..., want er moet gewerkt worden. Degene die de goody bag afhaalt moet jullie teamnaam en teamnummer doorgeven. Wij adviseren de teams om de rubrieken goed te verdelen onder de teamgenoten, want de tijd is kort.

De quiz bestaat in totaal uit 11 rubrieken, waar onder ‘hutspot’, sportvragen, ‘beeld en geluid’ en natuurlijk ook vragen over Wilbertoord en de gemeente Mill en Sint Hubert. Ook kunnen de creatieve dorpsgenoten hier hun punten scoren en nieuw dit jaar is de ‘kinderrubriek’.

Maar liefst 35 sponsors zijn verwerkt in de quiz en om deze rubriek naar behoren te kunnen maken, moet men naar de website of de facebook pagina van de betreffende sponsor. Om extra punten te kunnen scoren mag elk team één keer de joker inzetten; het team bepaalt zelf voor welke rubriek. Dit moet dan wel op de voorzijde van het kwisboek aangegeven worden!

Ook is er dit jaar weer een ‘geheime opdracht’ waarvoor deze keer twee personen per team naar De Wilg moeten komen. Voor deze opdracht wordt er gewerkt in groepjes. Teams kunnen in het kwisboek lezen op welke tijd de twee personen van hun team aan de beurt zijn. Wees op tijd, want te laat….dan kun je hier niet meer aan deelnemen. Evenals de vorige edities van Kwisutwel moeten de teams ook weer de straat op. Kortom, variatie genoeg en er zit zeker voor iedereen wel een rubriek bij die hij of zij ambieert.

Klokslag 23:30 uur moet het kwisboek weer in de juiste pagina volgorde worden ingeleverd bij gemeenschapshuis De Wilg. Na die tijd viert elke team zijn/haar eigen feestje op eigen locatie.

Nog zin om mee te doen en nog niet ingeschreven? Dan snel... stel een team van 5 tot 10 personen samen en schrijf je in via het inschrijfformulier in ’t Willy’s Venster of via: www.wilbertoordonline.nl.

Eén week heeft de organisatie van Kwisutwel de tijd om alle kwisboeken door te spitten en de behaalde punten in kaart te brengen. Op vrijdagavond 1 november worden alle deelnemers aan Kwisutwel uitgenodigd voor de prijsuitreiking c.q. feestavond bij gemeenschapshuis De Wilg. Aanvang: 20:30 uur.

Alle teamcaptains ontvangen op korte termijn een e-mail met de belangrijkste details. Heeft u op 16-10-2019 nog geen e-mail ontvangen, check dan uw spam box.