Computerhulp Van Langenboomse Zorg Centraal bij D’n Inloop in De Wis in Langenboom op donderdagmiddagen van 13:30 tot ca. 14:30 uur voor advies en hulp bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet en laptop/pc van elk merk en model.

Stel je eens voor dat in een doel 2 keepers staan. Extra veiligheid denk je, maar nee; die twee zijn zo bezig elkaar in de weg te lopen of te denken dat ‘de ander die bal wel zal pakken’ dat de tegenpartij vrij spel heeft alsof het een open doel is.

Het zelfde zien we regelmatig op een computer of pc. Op de een of andere manier zijn er 2 virusbeschermingen en firewalls actief met als gevolg dat die twee elkaar voor de voeten lopen, in de weg zitten of helemaal niets doen. Met een virus of malware als gevolg.

Als je een computer of laptop hebt met Windows 10 krijg je gratis een van de beste virusbeschermingen in de vorm van Windows Defender. Die komt elke maand als beste uit de test. Windows Defender houdt alle bekende virussen uit je pc of laptop en wordt automatisch elke dag minstens een keer vernieuwd. Als een andere virusbescherming naast Windows Defender is geïnstalleerd loop je kans dat die ander de updates van Defender als nieuwe virus ziet en blokkeert. Met als gevolg een virtueel ‘open doel’.

Kortom: verwijder alle extra virusbeschermingen en houdt alleen Windows Defender.

Heb je daar hulp bij nodig of ben je ergens anders even de digitale weg kwijt? Kom gerust naar d’n Inloop! Breng je laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Bij een kopje koffie of thee beantwoorden we vragen of geven advies zodat je optimaal gebruik maakt van de digitale snelweg. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.