Foto: Odiza Fotografie

In de 300 jaar oude Barn van Kasteel Tongelaar opent vrijdag 8 november weer het jaarlijkse Wild pop-up restaurant. Wildliefhebbers kunnen 4 weken lang terecht op het gelijknamige landgoed van Brabants Landschap in Mill.

Het pop-up restaurant is een initiatief van Emil Minten en Hans van der Steijn, uitbaters van Kasteel Tongelaar. Elke avond is er plek voor zo'n 40 gasten die kunnen kiezen uit een menu met 3, 4, 5 of 6 gangen. Chefkok Van der Steijn kookt van de oogst en de vangst van het seizoen.

Kasteel Tongelaar is ambassadeur van 'Een Goei Leven Land van Cuijk'; een positieve beweging die voor eerlijk en heerlijk eten uit onze regio staat. De keuken probeert waar mogelijk producten van 'hier' te gebruiken. Chefkok Van der Steijn: “Wild ís 'goei leven'; dit zijn dieren die in het wild hebben geleefd, in de vrije natuur, op een dieet van wilde besjes, zaden en grassen. Dat proef je terug in dit pure vlees.”

De Pop-up restaurants zijn een succesvolle traditie aan het worden. Het is de vierde keer dat er een tijdelijk wild-restaurant opent de oude boerderij bij het kasteel. Andere tijdelijke restaurants op Tongelaar zijn de Kerst pop-up en Asperge pop-up.

Wegens het succes van voorgaande jaren is het advies om op tijd te reserveren. Op de website van Kasteel Tongelaar is te zien welke avonden nog beschikbaar zijn.

www.kasteeltongelaar.nl
www.goeileven.nl
www.brabantslandschap.nl