Woensdagavond 11 december organiseert Wijkraad Mill-West in de Wester aan de Havikstraat een informatieavond voor inwoners van Mill-West en andere belangstellenden. Die avond is er aandacht voor de meest uiteenlopende onderwerpen die leven en spelen in Mill-West.

Ook wethouder Erik van Daal en wethouder Jos van den Boogaart zullen die avond aanwezig zijn. Voor het college is het namelijk ook erg belangrijk contact te hebben en houden met alle wijk- en dorpsraden.

Wethouder van Daal: “Een wijk- en dorpsraad is voor ons belangrijk omdat een dergelijke raad voor ons “de oren en ogen van de wijk” zijn. Anderzijds is de wijkraad voor ons als gemeente en belangrijke sparringpartner om beleid en uitvoering van beleid mee af te stemmen. Ook kunnen zij de belangen van de inwoners van de wijk vertegenwoordigen richting gemeente.”

Een maal per jaar komt het College, als dit gewenst is door de wijk of dorpsraad op bezoek bij de raad. Tweemaal per jaar vindt er een zogenaamd platformoverleg plaats met alle wijk- en dorpsraden in onze gemeente. Hierbij zijn de wethouder en de ambtelijke contactfunctionaris (Jos Jongenelen) aanwezig. Eenmaal in de twee jaar komt een afvaardiging van de gemeenteraad langs voor overleg met de wijkraad. “Verder heeft de contactpersoon regelmatig overleg met de wijk- en dorpsraden en als het nodig is kan ik als wethouder in een vergadering aansluiten.”

Overleg tussen wethouder van Daal en wijk- en dorpsraden gaan over o.a. hoe verloopt de interactie tussen wijkraad en gemeente en wat kan hier aan veranderd/verbeterd worden. Zaken op het gebied van beleid die de wijk direct raken, zoals wegenonderhoud, onderhoud openbaar groen, speelvoorzieningen, wijkaccommodaties etcetera en het bespreken van zaken die de wijkraad “ophaalt” bij de inwoners van de wijk.

Wanneer de behoefte er is en als het binnen zijn portefeuille valt, schuift ook wethouder Jos van den Boogaart aan bij overleggen met wijk- en dorpsraden. Wethouder van den Boogaart: “Ikzelf, of onze vakambtenaren, hebben overleggen als er uitvoeringsprojecten in voorbereiding zijn. Dat kan bijv gaan om reconstructie van een weg, een woningbouwproject, vervanging van speeltoestellen of herinrichting van speelplekken, maar ook over wateroverlast als gevolg van hevige regenbuien. In dit soort gevallen gaat het dan niet om regulier, maar over projectgebonden overleg, waarbij vooral ook de directe betrokken omgeving van een project wordt betrokken.”

Binnen de portefeuille Verkeer en verkeersveiligheid is het Platform Verkeer actief. “Vanuit elke dorps- en wijkraad is een lid afgevaardigd dat de belangen van de wijk of het dorp behartigd. Het platform heeft meerdere keren per jaar overleg met de vakambtenaar en minimaal een keer per jaar met mij.”

Uitnodiging inwoners Mill-West

Of het nu gaat om wonen, werken, verblijven, sporten, spelen en recreëren of een schone en veilige woonomgeving voor iedereen. Wijkraad Mill-West behartigt alle belangen en dat SAMEN met u!

Meer weten over deze en andere onderwerpen? Kom dan woensdag 11 december naar de informatieavond. Dit in Wijkaccommodatie de Wester, Havikstraat 1. Inloop vanaf 19.30 uur, start programma met o.a. wethouder van Daal en wethouder vd Boogaart is om 20.00 uur.

Bent u erbij?

Klik op “Aanwezig” op de Facebookpagina van de Wijkraad of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..