In Mill-West zijn de meest uiteenlopende woonmogelijkheden te vinden. Van klein tot groot, van appartement tot vrijstaand en van huur- tot koopwoningen.

Wijkraad Mill-West is vaak ook betrokken bij (nieuwe)wooninitiatieven en bouwplannen. Dat om mee te denken, behoeftes en wensen aan te geven en als klankbord voor zowel gemeente, projectontwikkelaars als eventuele particuliere initiatieven te dienen. Dus vragen rond wonen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tour Mill Lijn

Een bijzonder wooninitiatief in Mill-West is Tour Mill Lijn aan de Havikstraat. In deze voormalige basisschool is een kleinschalig wooninitiatief gerealiseerd voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. “Onze bewoners voelen zich hier echt thuis en super welkom,” vertelt Susan Stroecken. Samen met Kim Sanders is zij zorgondernemer van Tour Mill Lijn. “De buurt versierde het pand toen we hier kwamen wonen, in september was er een burendag waar redelijk wat belangstelling voor was en ook op straat wordt er volop gezwaaid en maken we regelmatig een praatje met buurtbewoners. Dat samen met een mooie rustige woonomgeving maakt dat onze bewoners en ook al onze medewerkers, zich hier prima thuis voelen.”

Samenwerking

Ondertussen is er door Tour Mill Lijn ook een kleine samenwerking opgestart met de naastgelegen Wester. “Twee van onze bewoners helpen er sinds vorige week onder begeleiding met wat werkzaamheden. Dit op woensdagmiddag. Ze schenken koffie, ruimen op en vegen buiten bijvoorbeeld het blad weg. We merken dat onze bewoners het leuk vinden om te doen en ook van bezoekers van wijkaccommodatie de Wester krijgen zij en ook wij leuke reacties.”

Uitnodiging inwoners Mill-West

Of het nu gaat om wonen, werken, verblijven, sporten, spelen en recreëren of een schone en veilige woonomgeving voor iedereen. Wijkraad Mill-West behartigt alle belangen en dat SAMEN met u!

Meer weten over deze en andere onderwerpen? Kom dan woensdag 11 december naar de informatieavond. Dit in Wijkaccommodatie de Wester, Havikstraat 1. Inloop vanaf 19.30 uur, start programma met o.a. wethouder van Daal en wethouder vd Boogaart is om 20.00 uur.

Bent u erbij?

Klik op “Aanwezig” op de Facebookpagina van de Wijkraad of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..