Filmhuis Mill is een onderdeel van Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3. Er worden de meest uiteenlopende films geprogrammeerd.

Zo is er aanstaande woensdag 27 november om 15.00 uur een film speciaal voor de jeugd en diezelfde dag om 20.00 uur een film in het kader van dementie. Tickets kosten 6,- euro en dat is inclusief een consumptie.

Woensdag 27 november 15.00 uur Spider-Man: Into the Spider-Verse

Miles Morales is een tienerjongen uit Brooklyn die op een dag door een mysterieuze spin gebeten wordt en superkrachten ontwikkelt. Hij ontmoet Spider-Man, die een reusachtige deeltjesversneller van de Kingpin probeert te ontmantelen, maar hier helaas niet in slaagt. Via deze deeltjesversneller komt Miles in contact met de Peter Parker/Spider-Man van een parallel universum. Miles ontdekt vervolgens dat er nog meer universa met elk hun eigen Spider-Man zijn. Zo ontmoet hij onder meer Spider-Gwen, Spider-Man Noir en Peni Parker. Samen proberen ze de plannen van de Kingpin te dwarsbomen om te voorkomen dat alle universa vernietigd worden.

Woensdag 27 november 20.00 uur Iris

In het kader van Dementie Vriendelijke Gemeente Mill en Sint Hubert draait Iris in Filmhuis Mill. Voor deze film start is er een interessante lezing.
Iris vertelt het verhaal van de Britse filosofe en schrijfster Iris Murdoch. Als jonge professor aan Oxford krijgt ze een relatie met professor John Bayley. Bayley vertelt hoe hij Iris 40 jaar geleden ontmoette, hoe hun leven er uit zag, en welk effect de ziekte van Alzheimer op haar had.

Meer

Tickets zijn (met reserveringskosten) online te reserveren en ook (zonder reserveringskosten) af te halen aan de balie van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3. Meer weten over alle film- en theatervoorstellingen in Myllesweerd? Like de Facebookpagina en zie ook www.myllesweerd.nl.