Computerhulp Van Langenboomse Zorg Centraal bij D’n Inloop in De Wis in Langenboom op donderdagmiddagen van 13:30 tot ca. 14:30 uur voor advies en hulp bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet en laptop/pc van elk merk en model.

Microsoft heeft weer een update uitgebracht voor het Windows 10 besturingssysteem. In het verleden gingen de updates automatisch en kreeg je de melding dat de computer “nu opgestart moet worden of over xx minuten automatisch opnieuw opstart” ook al was je net bezig.
Deze keer (ze houden daar van afwisseling) gaat dat niet automatisch maar moet de gebruiker het zelf uitvoeren op een tijdstip waarop het uitkomt. Het hele update-proces kan, voor een gemiddelde computer, tot een half uurtje duren en het is raadzaam om in die tijd de computer met rust te laten.
Houdt de Windows (start) toets ingedrukt en typ de letter i. Klik nu op: “Bijwerken en beveiligen” en klik daarna op de knop “Naar updates zoeken”. Het kan zijn dat er al een blauw gekleurde regel staat met de tekst: “Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1909” - klik dan daarop.
Even later verschijnt de regel: “nu downloaden en installeren”. Het lijkt daarna een tijdje alsof er niets gebeurt maar de computer werkt in de achtergrond. Het is belangrijk dat je het proces niet verstoort.
Na een tijdje verschijnt de melding: “Nu opnieuw opstarten” waarna de computer weer helemaal bij de tijd is.

Heb je daar hulp bij nodig of ben je ergens anders even de digitale weg kwijt? Kom gerust naar d’n Inloop! Breng je laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Bij een kopje koffie of thee beantwoorden we vragen of geven advies zodat je optimaal gebruik maakt van de digitale snelweg. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.