Foto: Cockie Kremers

Aanstaande zondag is het zover. Het 100-koppige popkoor Event reist vanuit Wijchen en omgeving naar Mill voor een optreden in de Millse kerk.

Het parochiebestuur verleende haar welwillende medewerking aan dit bijzondere evenement door de kerk beschikbaar te stellen.

O.l.v. Trees Rutten zal het popkoor samen met Millse trompettisten Ad Goossens en Willem Hermans een optreden verzorgen.

Het koor, dat bestaat uit 118 personen, komt voor deze gelegenheid met maar liefst precies 100 leden naar Mill. Zij repeteren wekelijks in Wijchen. Om de nummers ook thuis te kunnen repeteren worden deze voor elk koorlid op CD gezet. De repetities worden door Trees strak geleid, zonder de gezelligheid uit het oog te verliezen.

Ad en Willem hebben nog nooit samen een optreden verzorgd. Ad vindt het geweldig dat zo’n jonge muzikant als Willem met hem samen wil optreden. Ad speelt al meer dan 70 jaar trompet en in de loop der jaren zijn daar klarinet, saxofoon en keyboard bijgekomen. Begonnen bij de Millse harmonie en later als muzikant van o.a. The Wheels en Kendons heeft hij heel wat optredens verzorgd. Willem behaalde op 16-jarige leeftijd zijn D-diploma op trompet, speelde als 12-jarige mee bij het koperproject van het orkest van André Rieu en mocht o.a. meedoen aan de concerten op ‘t Vrijthof in Maastricht. Willem speelt bij Muziekvereniging St. Willibrord in Mill en bij het Vierdaagse Orkest.

Ad: ‘Er komt een tijd dat ik niet meer wil optreden en dat ik het stokje over ga dragen. Ik zie Willem als mijn opvolger’.

Willem: ‘Haha, zover is het nog lang niet Ad, we gaan er hier in de Millse kerk samen eerst iets moois van maken en wie weet waar deze samenwerking nog toe leidt!’

Beide muzikanten geven aan dat het samen muziek maken fantastisch is. En dat samen muziek maken niet leeftijdgebonden is.

Het repertoire dat het koor en de muzikanten gaat brengen zal menigeen kippenvel bezorgen.

Een afwisselend programma wordt aan u gepresenteerd, o.a. Il Silencio, Bolero, Conquest of Paradise en Avé Maria. Soliste Debbie zal de zang bij dit laatste nummer verzorgen.

Het koor zal ook nog een aantal moderne en oude, vertrouwde kerstliedjes zingen.

Bram en Renske Schreeven zullen als Jozef en Maria met hun jonge baby aanwezig zijn en verder zullen kerstengeltjes zorgen voor nog meer sfeer.

Datum: zondagmiddag 22 december
Aanvang 14.00 uur
Plaats: Willibrorduskerk Mill
Toegang gratis