Foto: Roberto Knuwer

Zaterdag 14 december 2019 - Voor het binnenkomend publiek van dit PROMSconcert was er een muzikaal welkom door het sprookjesbos in de hal van Cultureel Centrum Myllesweerd. In stijl gekleed als prinsessen speelden leerlingen van de blokfluitgroep met hun docente Marjo van de Locht diverse kerstliedjes.

De orkestleden waren speciaal voor deze avond door een van de leden van de harmonie in stijl uitgedost. De heren in het zwart met een robijnrood gilet, de dames eveneens in het zwart. Zowel de heren als de dames droegen een wit kanten Jabot (kraag) wat er als geheel mooi uitzag en ook veel waardering oogstte.
En dat was nog maar het begin!

Spannend, meeslepend, ludiek

Het Harmonieorkest o.l.v. Eric Roefs, opende het concert met een sfeervolle ode aan Walt Disney en de sprookjesfiguren, in beeld gebracht door leden van de Millse Toneelvereniging Miamtoca.

De toon was gezet!

Van muziekarrangementen voor harmonie naar muzikale intermezzo’s met combo, zang en dans. Het thema “Dreams & Fantasy” droeg bij aan een avond vol spanning, humor, beleving en vooral veel afwisseling. In een programma wat voor de meesten in het publiek toch nét iets anders liep dan verwacht.

Met presentator/verteller Frank Peters die zonder enige moeite de kunst verstaat om het publiek mee te nemen in het thema van dromen en fantaseren. Sprookjes, verhalen, ludiek, serieus, mijmeringen, angstaanjagend, dan weer hilarisch, het publiek blijvend ontroeren, verbazen of te laten schateren.

Een geweldig combo met getalenteerde zangers en zangeressen, die elk nummer op een prachtige wijze, soms met zacht aangezette tonen tot het juist wat meer robuustere werk, steeds vol overgave wist te brengen.

Miamtoca Mill met mummies, Hans en Grietje, Rapunzel, Het Tinnen Soldaatje een dansje of sketches gedurende het hele programma een extra beeldend cachet toevoegde aan de muziek.

Het publiek was laaiend enthousiast en wiste zowel het programma voor als na de pauze enorm te waarderen. Vele complimenten en positieve reacties op de presentatie, de mooie muziek, zang, kleding, dans, decor, het licht en geluid. Het groot aantal jonge muzikanten die in het orkest meespeelden en het enthousiasme in het orkest bleef niet onopgemerkt. Het publiek viel van de ene verbazing in de andere over zoveel talent. Het was mooi, leuk, verrassend en vooral het was af!

“Een hele mooie avond in Mill door de eigen muziekvereniging voor weinig geld” en “Iedereen in Mill zou hier naar toe moeten gaan”, was veel gehoorde opmerkingen.

Heel veel dank!

Voorzitter Jolanda Hermans sprak aan het eind van dit concert grote waardering uit aan de dirigent en alle muzikanten, het combo, de zangers en zangeressen, licht en geluid, de presentator en Miamtoca voor de vele uren van repeteren en afstemmen met elkaar. Dank ook aan de vele vrijwilligers die hebben meegeholpen.

Dank gaat zeker ook uit naar alle sponsoren die dit PROMS concert mede mogelijk hebben gemaakt. En natuurlijk dank aan het publiek dat in groten getale bij dit concert aanwezig was.

Muziekvereniging St. Willibrord Mill kan terugzien op een zéér geslaagde PROMS concert “Dreams & Fantasy”.

Nogmaals allemaal heel veel dank!

Muziekvereniging St. Willibrord is weer te beluisteren op 25 december, tijdens de kerstviering in de St. Willibrorduskerk te Mill. Aanvang: 10.00 uur.

Wij wensen iedereen alvast hele fijne Kerstdagen en een heel gelukkig en gezond Nieuwjaar!