Computerhulp Van Langenboomse Zorg Centraal bij D’n Inloop in De Wis in Langenboom voor advies en hulp bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet en laptop/pc van elk merk en model.

Wegens de feestdagen zijn we even gesloten. Met ingang van 16 januari zijn we er weer elke donderdagmiddag van 13:30 tot 14:30 uur.

Ben je bij het boodschappen doen of een andere gelegenheid elkaar kwijtgeraakt? Je kunt elkaar dan mobiel bellen en proberen uit te leggen waar je bent maar in een vreemde omgeving valt dat niet mee. Gelukkig is er een handig hulpmiddel.

Open WhatsApp op je telefoon en start een nieuw bericht aan de persoon aan wie je wilt laten weten waar je bent. Achterin de regel met ‘Typ een bericht’ klik je op het paperclipsymbool. Tik in het geopende hulpscherm op: ‘Locatie’. Google Maps opent en je tikt nu op: ‘Live locatie delen’. In het volgende scherm kies je de tijdsduur waarop je de locatie wilt delen (15 minuten, 1 uur of 8 uren) en na eventueel een berichtje getypt te hebben tik je op het verzendpijltje.

De ander ontvangt nu een WhatsApp berichtje en tikt op: ‘Live locatie bekijken’. Hij/zij kan nu de locatie openen door erop te tikken en in Google Maps de snelste route kiezen om je te vinden. Als de ander ook zijn of haar locatie deelt zie je elkaars bewegingen tot de ingestelde tijd voorbij is of het locatie delen uitgeschakeld is.

Deze dienst werkt bij een goede verbinding tot op enkele meters nauwkeurig als je beiden een data-abonnement hebt.

Heb je daar hulp bij nodig of ben je ergens anders even de digitale weg kwijt? Kom gerust naar d’n Inloop! Breng je laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Bij een kopje koffie of thee beantwoorden we vragen of geven advies zodat je optimaal gebruik maakt van de digitale snelweg. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.