Wat staat mijn kind straks te wachten in het voortgezet onderwijs? Hoe ziet het eerste jaar eruit in de brugklas?

De overstap van basisschool naar de middelbare school roept allerlei vragen op bij ouder(s)verzorger(s). Metameer beantwoordt deze graag. Ouder(s) en verzorger(s) van groep 7 en 8 van de basisschool zijn van harte welkom op de informatieavonden. Deze vinden plaats op 22 en 23 januari op Metameer jenaplan Boxmeer (Stationsweg 5) en 27 en 28 januari op Metameer Stevensbeek (Stevensbeekseweg 8A). Alle avonden beginnen om 19.00 uur.

Metameeronderwijs

Ouder(s)verzorger(s) krijgen onder andere informatie over alle instroommogelijkheden in de brugklas. In Stevensbeek kan hun kind kiezen voor de brugklas tweetalig havovwo, havovwo, mavohavo en vmbo. De locatie in Boxmeer biedt jenaplanonderwijs aan op vmbo, havo, vwo en tweetalig vmbo en tweetalig havovwo. Docenten, ouders en leerlingen delen hun ervaring met het onderwijs op Metameer. Zo kunnen groep 8’ers samen met hun ouder(s)verzorger(s) een weloverwogen keuze maken voor de school waar het kind zich veilig voelt en gezien wordt.

Masterclasses en open dagen

Naast deze informatieavonden kunnen leerlingen van groep 8 meedoen aan een masterclass tweetalig onderwijs en samen met hun ouders, broertjes, zusjes de open dagen bezoeken. Vrijdag 7 februari op locatie Stevensbeek en vrijdag 14 februari op locatie jenaplan Boxmeer.

Kijk op www.metameer.nl.