Foto: Anny Kuijpers

Dinsdagavond 14 januari jl. was het een drukte in het Plaza van Myllesweerd. Veel ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s zaten met zijn allen te wachten op wat komen ging.

Bij de leerlingen nam enigszins wat ‘gezonde’ spanning voor hun optreden toe. Spanning die nodig is om je ten volle te kunnen concentreren. Deze spanning kon elke leerling loslaten na het spelen van de eerste noot om vervolgens een prachtig stukje muziek te laten horen.

Docenten

De leerlingen van de gezamenlijke muziekverenigingen van de Gemeente Mill & St. Hubert krijgen allen les van conservatorium opgeleide docenten voor HaFa muziek.

De lessen worden verzorgd door Stijn Vullings (slagwerk) en Mat Lemmen (koper). Zij konden er helaas niet bij zijn. Colette Ermers (klarinet) en Luc Jansen (saxofoon). Zij namen de presentatie van deze avond voor hun rekening.

De beginnende leerlingen, na nog maar 3 tot 6 maanden les brachten muziek ten gehore wat menigeen deed verbazen. Enkele leerlingen brachten vol overtuiging een duet op saxofoon of op klarinet. Erg moeilijk voor beginners omdat behalve het kijken naar de muziek en het goed bespelen van het instrument geluisterd moet worden naar het samenspel. Zij die al een A en sommige ook al het B-diploma hadden, lieten moeilijkere stukken horen.

Bijzonder om te vermelden is dat een vader, leerling op tenorsaxofoon samen met zijn jongste dochter, leerling op altsaxofoon en de docent het nummer Everybody Needs Somebody (The Blues Brothers) op ludieke wijze wisten te brengen. Als afsluiter van deze avond, compleet in zwart pak, hoed en zonnebril verraste zij het publiek.

Solistenconcours en diploma’s

Deze voorspeelavond werd door docenten en leerlingen als een goede voorbereiding gezien op deelname aan het solistenconcours. Hiervoor worden muziekstukken uitgekozen die qua niveau doorgaans aan een aantal eisen moet voldoen. Deze gelegenheid om de leerling als solist voor een wat groter publiek te laten spelen, lieten ze dan niet voorbijgaan.

Een leerlinge maakte van de gelegenheid gebruik om als voorbereiding op het C-examen op saxofoon een muziekstuk te spelen. De klanken, het ritme en de dynamiek bracht ze vloeiend en vol overgave.

Het publiek was erg enthousiast over zoveel talent en alle leerlingen kregen na hun optreden dan ook een verdiend applaus.

Dank

Voorzitter Jolanda Hermans sprak veel dank uit aan allen voor de aanwezigheid op deze avond. De belangrijke mate van stimulans en ondersteuning door de ouders van de leerlingen tijdens de muziekopleiding ook heel veel dank. Dank ook aan alle docenten voor hun inspanningen en de mooie muzikale avond met diverse optredens en de leerlingbegeleiders van de muziekvereniging Mark en Ine Weren voor hun tomeloze inzet voor alle leerlingen.

De voorzitter van de Millse muziekvereniging St. Willibrord is blij met zoveel aanstormend muzikaal talent en mooi om te zien dat door alle leerlingen met zoveel enthousiasme en overgave deze avond voor het publiek werd gespeeld.