Computerhulp van Langenboomse Zorg Centraal bij D’n Inloop in De Wis in Langenboom op donderdagmiddagen van 13:30 tot ca. 14:30 uur voor advies en hulp bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet en laptop/pc van elk merk en model.

Wordt je pc of laptop traag? Misschien is het tijd voor een grote schoonmaak. In de loop van de tijd komt er steeds meer overbodige ballast op je computer te staan. Elk programma draait in de achtergrond mee en vraagt tijd. Regelmatig schoonmaken en oude of overtollige programma’s verwijderen is geen luxe. Zelf verwijder ik programma’s die ik de laatste 6 maanden niet heb gebruikt.

Tik 1x op de Windows toets en typ: “configuratiescherm” (zonder “” tekens) Linksboven in beeld wordt een vlakje met dat woord blauw. Tik op: ‘Enter’ of klik 1x op het blauwe vlak. In het geopende scherm klik je op: ‘Programma’s en onderdelen’.

Op de geopende lijst met geïnstalleerde programma’s zie je er een aantal staan met de naam van de computerfabrikant of van Microsoft. Blijf daarvan af! Bekijk de andere programma’s eens goed. Als je zeker weet dat je een programma gebruikt of nodig hebt laat je het ongemoeid. Als je twijfelt, ‘Google’ even om te kijken wat het doet of waarvoor jij of de computer het nodig zou kunnen hebben.

Weet je zeker dat een programma overtollig is? Klik 1x op de naam van het programma en klik op: ‘Verwijderen’. De rest wijst zich vanzelf.

Zoek je hierbij hulp of ben je ergens anders even de digitale weg kwijt? Kom gerust naar d’n Inloop! Breng je laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Bij een kopje koffie of thee beantwoorden we vragen of geven advies zodat je optimaal gebruik maakt van de digitale snelweg. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.