Cabaretier Guido Weijers is op vrijdag 13 maart te zien in Theater Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill met zijn Masterclass Geluk. Een vrolijk theatercollege waarmee hij op geheel ‘eigenwijze’ Mill een stuk gelukkiger maakt.

Tickets kosten 27,50 euro inclusief een consumptie. Na de show is er een after party met de band Fake Grass uit Boxmeer en omgeving.

Wat heb je deze keer bedacht Guido?

“Iedereen die mij eerder in het theater heeft gezien, kent m’n filosofische kant. Deze keer is die onderbouwd met wetenschap i.p.v. grappen. In een kleine 100 minuten komen tips en tricks voorbij en krijgen we antwoord op de vraag wat geluk nou precies is. Iedereen denkt dat wel te weten, maar zeg het maar eens in één zin. Dat blijkt toch moeilijker dan gedacht. Daarom vond ik het tijd voor een theatercollege over dit onderwerp. Zoals Freek Vonk spreekt over dieren of André Kuipers over de ruimte, zo spreek ik over het onderwerp geluk. Het is zeker geen cabaret, maar ik ben nog wel steeds Guido, dus er zit wel wat humor verstopt.”

Heb je een speciale band met Mill?

“Ik heb goede herinneringen aan deze regio en kom er nog steeds graag. Ik ben opgegroeid in Boxmeer, en daardoor voelt het vertrouwd. Deze keer speel ik in het Cultureel Centrum Myllesweerd te Mill, een gezellig klein theater voor dit theatercollege over geluk.

Waarom deze vorm?

Ik werd gek van al die zelfhulpboeken en life-coaches die allemaal maar wat roepen. Iedereen reinigt z’n chakra’s, doet aan klankschaaltherapie of zit op bikram-yoga om te ontstressen. Maar wat is nu echt bewezen en wat is succesvol? Alles wat ik zeg is gefactcheckt. Ik heb Masterclasses gevolgd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, heb ik in Bhutan het Bruto Nationaal Geluk onderzocht en heb op TEDx gesproken over The Pursuit of Happiness. Ik wil met deze avond een lichtvoetig alternatief bieden voor alle onzin die je tegenwoordig overal leest en hoort.”

Ben je zelf tevreden?

Jazeker, de try-outs waren al heel goed, al zeg ik het zelf. En ook niet onbelangrijk; We hebben gemeten dat het publiek daadwerkelijk een stuk gelukkiger naar huis gaat! Hoe leuk is dat?! En er zijn nog kaarten, tenminste als je geluk hebt,” lacht Weijers.

Tickets

Guido Weijers is met z’n Masterclass Geluk te zien op vrijdag 13 maart in Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill. Haal tickets bij de balie of reserveer online via www.myllesweerd.nl.