Hobbygroep glas in lood (Foto: Hen Daams)

Hoewel élke hobby drukke professionals helpt te ontspannen, bestaan er volgens onderzoek een paar uitblinkers. Superhobby’s, zogezegd. Hobby’s die je brein doen groeien en ontspannen, zodat het niet uitgeput raakt op. Benieuwd welke het zijn?

Je ziet het: met de juiste hobby help je je brein vooruit. En daarmee help je dan weer indirect je dagelijks leven vooruit. Hobby zijn prima, als je ze leuk vindt. Maar vraag je je af: ‘ik zoek een hobby die álles biedt - zowel optimale ontspanning als breinverbetering en daarmee verbetering van mijn leven’, dan moet je het in een net iets andere hoek gaan zoeken. Ooit gehoord van het Senioren Hobby Centrum in Mill?

Welke activiteit je ook doet in je vrije tijd, hij wordt vele malen waardevoller wanneer deze compleet anders is dan wat je vlak daarvoor op de werkvloer aan het doen was. Dit is nu mogelijk bij het Senioren Hobby Centrum in Mill.

Verschillende studies hebben aangetoond dat hobbyen nog veel meer voordelen heeft: Het bevordert je vitaliteit, het vermindert de kans op depressie, het vergroot je creativiteit, het verbetert je geheugen. Geïnteresseerd in deze nieuwe “wereld “. We starten in september met 25 verschillende hobby mogelijkheden. Er zijn soms nog plaatsen vrij. Bel of mail Ans Bardoel -leden adm. T.06-34484961- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - meer info: website www.seniorenhobbycentrum.nl / www.jeugdhobbycentrum.nl.