Tweedehands speelgoed kopen of verkopen? Dat kan op tweede paasdag, maandag 13 april, in de zaal van café-zaal Broers in Sint Hubert. Tijdens de Dorpsmarkt die op die dag van 11:00 tot 16:00 uur plaats vindt, wordt er namelijk een speciale speelgoedmarkt georganiseerd.

Tijdens de speelgoedmarkt kunnen kinderen t/m 14 jaar hun speelgoed verkopen. Om dit te kunnen doen dient er vooraf een verkoopplaats gereserveerd te worden. De kosten hiervoor bedragen 5 euro (exclusief 5 euro borg). De entree van 1 volwassen begeleider, die de verantwoordelijkheid voor de deelname van het kind draagt, is hierbij inbegrepen. De deelnemer ontvangt de borg retour als na afloop van de markt het niet verkochte speelgoed wordt meegenomen en de verkoopplaats schoon wordt achtergelaten.

De speelgoedmarkt is een onderdeel van de Dorpsmarkt die dit jaar voor het eerst in het centrum van Sint Hubert georganiseerd wordt. Naast de speelgoedmarkt is er buiten een grote, gezellige markt waar particulieren, verenigingen en ondernemers zowel nieuwe als gebruikte spullen kunnen verkopen. Deze markt is een variant op een kofferbakverkoop. Het grootste verschil is dat de verkoper een marktkraam huurt, waardoor er een gezellige marktsfeer ontstaat. Ook zal er een gezellig terras met muziek en kinderentertainment ingericht worden waar men terecht kan voor een hapje en een drankje.

De entree voor de dorpsmarkt (inclusief speelgoedmarkt) bedraagt 2 euro per persoon. Kinderen tot 4 jaar en ouderen vanaf 80 jaar hebben gratis toegang.

Verkoopplaatsen op de speelgoedmarkt (5 euro per plaats) en marktkramen (18 euro per kraam) kunnen via de website www.debokken.nl/dorpsmarkt gereserveerd worden.