Vanwege het Covid-19 virus zijn ‘De Inloop’ en ook de Computerinloop’ tot nader order gesloten. Volg hierover de berichtgeving van Langenboom Zorg Centraal’.

We hebben gelukkig een super goed werkend digitaal netwerk en juist nu is het belangrijk dat we digitaal met elkaar in contact kunnen komen. Daarvoor is het belangrijk dat onze digitale gereedschappen en apparaten goed werken en handig in het gebruik zijn. Daarom toch, elke 2 weken een tip of handigheidje voor het gebruik.

Onderaan op het beeldscherm van je computer of laptop staat de Taakbalk. Daarop staan, links, de door jou gekozen snelkoppelingen naar veelgebruikte programma’s. Programma’s of documenten die je opent staan daarnaast als kleine blokjes met een lijntje eronder zodat je kunt zien welk programma actief is. Als er meerdere documenten van hetzelfde programma in gebruik zijn staan ze ‘gestapeld’. Als je met de aanwijzer (muis) eroverheen zweeft zie je de afzonderlijke documenten naast elkaar staan en kun je, door eroverheen te zweven, een ervan kiezen. Niet erg handig maar daar kan iets aan gedaan worden.

Klik met je rechtermuisknop op een lege plaats op de taakbalk en klik op ‘Taakbalkinstellingen’. Op het scherm wat nu opent klik je bij ‘Badges weergeven op taakbalkknoppen’ zodat het schuifje blauw wordt. Daarna, in het vak onder ‘Taakbalkknoppen combineren’ klik je op het ‘pijltje omlaag’ teken en klik je op ‘Wanneer taakbalk vol is’.

De taakbalkknoppen zijn nu breed en voor elk geopend programma of document is er een aparte knop. Ook nu kun je eroverheen zweven met de muis waardoor een miniatuur van het document zichtbaar is. Stukken makkelijker!