Foto: Kristel Beelen Mooi & Mooi Fotografie

Het Pluk & Oogstfeest, dat op zondag 18 oktober plaats zou vinden op Landgoed Tongelaar in Mill, is uitgesteld tot 2021, om precies te zijn zondag 24 oktober. Ongeveer 7.500 mensen zouden naar het herfstfestival gekomen zijn.

Het Pluk & Oogstfeest is een jaarlijks event van Brabants Landschap, Ontdek Mill en Kasteel Tongelaar waarin Food, Natuur en het Goeie Leven samen komen. Partners ZLTO, Land van Cuijk Boert Bewust, ANV Raamvallei, ROC de Leijgraaf en Smaakcentrum Cuijk zorgen samen voor mooie samenwerkingen in het programma, de kinderactiviteiten, voorbereidingen en organisatie.

Risico’s COVID-19

“Om verschillende redenen hebben we moeten besluiten om een jaartje over te slaan”, zegt Ingeborg Vriends van Kasteel Tongelaar. “Om te beginnen lijkt het ons niet veilig om in de omstandigheden van deze wereldwijde pandemie zo’n groot event te organiseren.
Daarnaast gaat er elk jaar enorm veel tijd en geld in de voorbereidingen zitten. Het is onverantwoord om nu te investeren in een festival waarvan het nog maar de vraag is of dat in oktober wel door kan gaan. Dat risico kunnen en willen we als non-profit organisatie niet dragen.”

Annulering bruiloften en feesten

Voor uitbaters Emil Minten en Hans van der Steijn van Kasteel Tongelaar komt dit extra ‘vrije' weekend als geroepen: “Wij waren al druk bezig om de bruiloften van maart en april te verzetten, maar nu mei daar nog eens bij komt, zitten we met een groot probleem. Iedereen wil toch het liefst op een vrijdag of zaterdag trouwen. Dit is voor ons het derde grote event dat niet doorgaat dit jaar en dat vinden we heel verdrietig. Maar het geeft onze bruidsparen wel weer meer keus om een nieuwe trouwdatum te kiezen.”

Jubileumjaar

2020 zou een jubileumjaar voor het festival zijn; de plannen voor deze vijfde editie waren al in volle gang. Mede daarom is het besluit voor de organisatie een bittere pil. De vele vrijwilligers en deelnemers zijn vorige week al op de hoogte gebracht. “We ontvangen veel begrip en warme reacties van onze vaste crew en vrijwilligers,” vertelt Ad Berends (Ontdek Mill, Een Goei Leven) “Wij zien deze noodzakelijke pauze met zijn allen ook als extra tijd. Om nóg mooiere nieuwe plannen te maken, betere voorbereidingen te treffen en om de broodnodige fondsen en sponsoren te zoeken.”

Nieuwe datum

Er is al een nieuwe datum geprikt: zondag 24 oktober 2021, de eerste zondag van de herfstvakantie voor regio Zuid. Wil je meer informatie, jezelf alvast aanmelden of heb je leuke ideeën, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor nu wenst de organisatie iedereen “alle goeds, bergen gezondheid en vooral veel positiviteit”.