Vanwege het Covid-19 virus zijn De Inloop en ook de Computerinloop’ tot nader order gesloten. Volg hierover de berichtgeving van Langenboom Zorg Centraal.

Juist nu is het belangrijk dat we met elkaar in contact komen en blijven. We hebben gelukkig een super goed werkend digitaal netwerk.

Dit stukje is speciaal gericht op mensen die -zullen we zeggen- een beetje bang zijn voor het internet. Ik kan alleen maar zeggen dat u nu iets heel erg mist. Dat is de mogelijkheid om contact te maken met kinderen, kleinkinderen, familie en bekenden. Natuurlijk is het mogelijk om te telefoneren maar veel leuker is het voor iedereen om elkaar ook te zien. Digitaal dan want met het echte zien moeten we erg oppassen omdat het vaak uitloopt in een aai of knuffel.

Het is nu tijd om een mobiele telefoon aan te schaffen of te gebruiken. Roep de hulp in van een handig familielid of goede bekende en vertel wat je nodig hebt en wat je met de mobiele telefoon wil doen. Laat die persoon alles installeren en werkend maken. Ook kun je vragen om WhatsApp of Facetime te installeren en werkend te maken. Daarna komt die persoon met een werkende telefoon bij je thuis en sluit hem aan op de Wifi. Daarna -belangrijk- vraag je om de telefoon te ontsmetten en de telefoon ergens op tafel te leggen zodat je, met inachtneming van de anderhalve meter afstand, de telefoon kunt pakken. Ga met de gezichten op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar zitten en vraag de ander om je te bellen en te zeggen wat je moet doen met zijn of haar telefoon als voorbeeld. Zo kun je oefenen met bellen, videobellen met WhatsApp of Facetime en berichtjes sturen. Ik garandeer je; er gaat een wereld voor je open!

Succes, blijf gezond en doe iets tegen eenzaamheid!