Allereerst willen we onze steun betuigen aan iedereen die zich extra inzet voor onze gezondheid en natuurlijk ook voor diegenen die een dierbare verloren hebben in deze bizarre tijd, waarin het Coronavirus het normale leven ontwricht.

Ook al ziet de wereld er op dit moment anders uit, als gemeenteraad hebben we toch al 2 digitale vergaderingen achter de rug. Het nemen van besluiten kunnen we immers niet al te lang voor ons uitschuiven.

Toekomst De Looierij

Mogelijke locaties:

  • Sporthal behouden op de huidige locatie maar in combinatie met te plegen groot onderhoud wel duurzaamheidsmaatregelen nemen
  • Elders in Mill een nieuwe sporthal bouwen, zodat de huidige locatie dan vrij komt voor bijv. woningbouw
  • In Fitland een nog te bouwen inpandige sporthal bouwen en deze huren. Ook dan komt de huidige locatie vrij
  • Eigendom en beheer van de sporthal onderbrengen in een (sport)stichting, privatiseren dus

Aan alle opties kleven de nodige haken en ogen, al dan niet financieel. Na een uitvoerige discussie in de gemeenteraad werd besloten tot de eerste optie. Dit mede omdat de gebruikers zeer tevreden zijn met de huidige constructie en zij privatisering op de korte termijn (bestuurlijk) niet mogelijk achten. De hoogst noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan De Looierij zijn inmiddels uitgevoerd. In 2021 komt er een voorstel voor te treffen duurzaamheidsmaatregelen in combinatie met groot onderhoud op basis van een geactualiseerde onderhoudsplanning. Als dit alles wordt uitgevoerd hebben we voor de lange termijn een uitstekende binnensportvoorziening in Mill.

Parkeren Markt Mill

Problematiek:

  • Parkeervakken zijn niet voldoende zichtbaar
  • Hierdoor wordt vaak buiten de vakken geparkeerd
  • Dit leidt tot minder beschikbare parkeerplekken
  • Er wordt op het trottoir geparkeerd
  • Hierdoor kunnen minder validen en mensen met kinderwagens en buggy's geen gebruik maken van het trottoir
  • Er vinden regelmatig aanrijdingen plaats

De VKP had hierover al meerdere keren vragen gesteld aan het college in verschillende vragenuurtjes in raadsvergaderingen. Omdat het onderwerp niet op de agenda van de raadsvergadering stond, diende de VKP samen met het CDA een "motie vreemd aan de orde van de dag" in, waarin het college opgeroepen werd om nog vóór de zomer maatregelen te treffen om de parkeerproblematiek op te lossen. Naar aanleiding van de door de VKP eerder gestelde vragen, is het college al tot een aantal maatregelen overgegaan. Zo zijn er bijv. als proef ronde RVS plaatjes geplaatst aan de Rabobankzijde van de Markt om de parkeerplaatsen beter zichtbaar te maken. Graag vernemen wij uw mening over deze aanpassing / verbetering (voor onze contactgegevens: zie www.vierkernenpartij.nl. Zo kan de gemeente kijken of deze over het gehele plein gelegd kunnen worden of dat er wellicht nog andere maatregelen / opties zijn. Samen met alle betrokken instanties en ondernemers zal het college kijken waar er nog verbeterpunten kunnen worden aangebracht om bijv. ook voor het parkeren op het trottoir een oplossing te vinden.

Fractie VKP