De ZorgSchakel in Sint Hubert ondersteunt mensen in Sint Hubert waar nodig.

In deze corona periode waar veel mensen thuis moeten blijven organiseert de ZorgSchakel diverse activiteiten om hen een hart onder de riem te steken en om heel even de dagelijkse sleur te onderbreken.

Muziek op straat

De “Muziek op straat” actie is gestart op 3 april en loopt door tot zeker eind april. Muzikanten uit Sint Hubert brengen dan muziek ten gehore op diverse plekken in Sint Hubert. Muzikanten gaan in groepjes van 2 of 3 personen muziek maken in de straat en spelen telkens ongeveer 15 minuten. Elke keer is er weer een ander groepje muzikanten. Afgelopen maandag zijn we zelfs bij de Lookant in Wanroij geweest.

Werkstukje leerlingen basisschool De Schare

Leerlingen van de basisschool De schare hebben in de week voor Pasen werkstukjes gemaakt. Prachtige tekeningen, gedichtjes, knutseltjes een zelfs cup cakes werden er gebakken. De werkstukjes zijn tegelijk met het Paasontbijt bezorgd bij inwoners van Sint Hubert. Fijn dat zij hieraan hebben meegewerkt hartelijk bedankt namens de inwoners van Sin Hubert.

Paasontbijt

Aan de inwoners van Sint Hubert was gevraagd of zij inwoners uit Sint Hubert kennen, die men wil laten verrassen met een paas ontbijtje. Bijna 40 reactie hebben we ontvangen en gelukkig konden we alle verzoeken honoreren. Dus op zaterdag avond rond 19:00 uur werden diverse personen verrast met een papieren tas met daarin het paasontbijt en een werkstuk van de leerlingen. We hebben veel positieve reacties gekregen. We willen dan ook de personen die de moeite genomen hebben om iemand aan te melden hartelijk bedanken.

Boekenkast en legpuzzels

Door de corona maatregelen is de boekenkast in De Jachthoorn niet bereikbaar. In goed overleg met het parochiebestuur, en na raadpleging bij het RIVM, hebben we besloten om de boekenkast tijdelijk onder te brengen in het voorportaal van de kerk van Sint Hubert. Wij zijn als ZorgSchakel erg blij dat we van deze locatie gebruik mogen maken.

Koningsdag

De ZorgSchakel geeft graag gehoor aan de oproep tot gezamenlijk Wilhelmus op Koningsdag. Het idee van het Concertgebouworkest is om op maandag 27 april om klokslag 10.00 uur samen het volkslied ten gehore te brengen. We hebben twee muzikanten (Andrea Pieper en Peter v.d. Hoogen) bereid gevonden om vanaf de kerktoren in Sint Hubert het Wilhelmus muzikaal ten gehore gebracht. We wensen alle inwoners veel luisterplezier en meezingen mag!

Hoe verder?

We weten niet hoe lang de corona periode en de bijbehorende maatregelen gaan duren. Maar we zitten niet stil! We zullen proberen om zoveel mogelijk mensen een hart onder de riem te steken en ze te laten genieten van diverse activiteiten.

Graag willen wij al onze vrijwilligers bedanken voor hun inzet. We hebben veel positieve reactie ontvangen uit ons dorp, en dat is fijn om te horen.