Wellicht heeft u het spandoek al gezien, Karstraat 75 jaar. Ondanks de vervelende Corona-crisis, willen we dit toch niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan.

Op 10 mei 1945 is in Mill buurtschap de Karstraat opgericht. In het verslag van het 70-jarig jubileum, 5 jaar geleden, is te lezen dat het destijds was opgericht om de feeststemming van de bevrijding te blijven herinneren. De Karstraat zelf is vele jaren ouder. Al in 1622 wordt gesproken over de Karstraat. De naam is destijds ontstaan toen mensen van heinde en verre met paard en kar naar de verschillende Millse markten kwamen. De paarden werden dan uitgespannen en de karren liet men achter op een plaats wat nu de Karstraat heet. Onder Napoleon heette de Karstraat “La Grande Route” de grote weg tussen Boxmeer en Grave.

Vroeger liep de straat vanaf boerderij “Het Hekken”, tot de varkensmarkt. Dit was tot de Schoolstraat hoek Burgemeester Verstraatenlaan. Tegenwoordig is de Karstraat een doorgaande weg van Mill West naar het centrum.

De buurtvereniging De Karstraat telt nog steeds vele leden, van jong tot oud. We hebben zelfs leden die zijn verhuisd naar een andere straat, maar gelukkig toch lid zijn gebleven. De buurtvereniging heeft ook als doel om met elkaar in contact te blijven, elkaar te helpen waar nodig en op de diverse jaarlijkse activiteiten vooral gezellig samenzijn.

Vanwege de Corona-perikelen waren we helaas genoodzaakt om alle jubileum activiteiten van dit weekend te laten vervallen, maar de bedoeling is dat we die voortzetten in een reeds gepland weekend in oktober. We gaan dan nog eens terugkijken op de afgelopen 75 jaar en maken er een gezellig weekend van voor jong en oud.

Namens het bestuur van Buurtvereniging de Karstraat.