Foto: Marjolein Kok

Het was maar stil op Tongelaar in Mill, drie maanden zonder feestjes, etentjes, vaste terrasgasten en wandelaars. De festivals en trouwerijen zijn grotendeels verzet naar 2021.

“Dat is natuurlijk niet leuk”, zegt Emil Minten, “maar geeft ons nu wel de ruimte om in juni vijf dagen per week open te gaan met een groot terras. Vanaf 10:00 uur serveren wij van de nieuwe lunchkaart en borrelkaart. In het weekend vanaf 18:00 uur ook van een avondkaart. We checken dagelijks de RIVM-richtlijnen om te kijken of er iets veranderd en wat er wellicht in juli weer mogelijk is.”

Vijf dagen lunch en borrelkaart

De nieuwe lunch- en borrelkaart lag al een tijdje te wachten, maar afgelopen maandag kon er eindelijk mee gekookt worden. Oude klassiekers als uiensoep van de Stoof zijn gebleven. Nieuw zijn de huisgemaakte rendang-kroketjes, worstenbroodjes van Teun de Bakker, Carpaccio van Taurus (oerrund uit de Maurik) en er is meer vega en glutenvrij. Het assortiment biertjes van Brouwerij de Blauwe Knoop en bio-sapjes uit het Land van Cuijk zijn ook uitgebreid.

Themaweekenden

“Elk weekend hebben we een ander thema avondkaart,” vertelt Chefkok Hans van der Steijn. “Denk aan een asperge-weekend, een BBQ-weekend en een Bistro-kaart met hoog vakantiegevoel. Want als wij niet naar Frankrijk gaan deze zomer, dan halen we Frankrijk gewoon naar Tongelaar!” De avondkaart gaat elke vrijdag, zaterdag en zondag om 18 uur in. Je hoeft niet te reserveren voor de thema-avonden maar het mag wel. Gewoon aanwaaien voor een borrel kan natuurlijk ook: “Dit weekend starten we met een bistro-kaart. Het weekend erop hebben we Asperge-weekend, mét live muziek.”

Live muziek van La Bande Dessinée

Tijdens het Asperge-weekend (12 t/m 14 juni) speelt het akoestische trio La Bande Dessinée. Met 2 gitaren, 1 klein drumsetje en kwastjes schildert Trio LBD “muzikale tafereeltjes waar je blij van wordt”. Denk aan Franse Chansons, Braziliaanse Bossa Nova, oude Jazz, temperamentvolle tango’s maar ook eigen werk. Hier en daar vertellen de jongens er ook nog passende verhaaltjes bij. Trio LBD komt voort uit de grotere band ‘La Bande Dessinée’. Een prentenboek, zogezegd. Dat past dan weer mooi bij de muzikale plaatjes die het trio graag op wil roepen. Trio LBD bestaat uit: Haike Wouters (gitaar), Willie Masseling (gitaar) en Marc van den Nieuwenhuizen (drums, percussie, zang).

Aangepaste openingstijden juni*:
Woensdag en donderdag van 10 tot 18 uur
Vrijdag, zaterdag en zondag van 10 tot 22 uur (keuken sluit dan om 21 uur)

Check de agenda op de website voor het meest actuele programma: www.kasteeltongelaar.nl.

Reserveren voor de thema-avonden is niet verplicht, maar wel handig i.v.m. de beperkte ruimte: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Alle data en tijden zijn onder voorbehoud.