Sinds twee jaar wonen Greet Eltink en Marcel van Poelwijck in Langenboom. “We woonden in Boxtel maar de woning daar was best groot. Mijn vrouw opperde om wat kleiner te gaan wonen. Na een zoektocht kwamen we in Langenboom bij de ouwe jongensschool terecht. Dit was een verbouwprojectje dat we bijna anderhalf jaar gerenoveerd hebben.”

In die tijd ontstond ook het idee om solexen te gaan verhuren. “We hadden zelf al een paar solexen als hobby. Van onze kinderen kregen we een keer een rit met solexen cadeau. Daar waren mijn vrouw en ik zo enthousiast over, dat we zelf 2 solexen kochten.” En uiteindelijk zijn er dat er (tot op dit moment) acht geworden. “We zijn bezig om het aantal nog verder uit te breiden. Overigens hebben we alleen de originele Nederlandse solexen, de Oto van der Heem, dus niet de Hongaarse of Chinese solexen. Ze zijn gebouwd tussen 1963 en 1965 en deze laten we helemaal origineel.”

De bedoeling was om in maart officieel te beginnen met de verhuur van solexen. “Dat lukte niet door corona. Dat is wel jammer, want het was in de maanden april en mei al mooi weer om met de solexen te rijden. Maar sinds een paar weken zijn we actief met de verhuur en dat loopt goed.” Er is een speciaal online boekingssysteem om solexen te reserveren. “Men vertrekt dan hier vanuit Langenboom. We hebben sinds kort ook een aanhanger waarmee we 6 solexen op locatie kunnen bezorgen.” Voor gebruik dien je minimaal 16 jaar te zijn en een brommerrijbewijs te hebben. “Met de solex mag je zonder helm en we hebben hier een prachtige omgeving om doorheen te rijden.”

Solexverhuur Langenboom heeft ondertussen ook een samenwerking met o.a. café, zaal en eeterij Libre in Mill en met logeer- en doeboerderij de Lummel in Langenboom. Zij bieden arrangementen aan met een hapje, drankje en een solextour.

Meer weten?

Solexverhuur Langenboom
Dorpsstraat 46
5453JW Langenboom
Tel: 0852500454
Mobiel: 0641409920
Website: www.solexverhuurlangenboom.nl