Sinds half juni zijn de Sluisgroeters bij het stuw- en sluizencomplex in Sambeek weer begonnen met hun rondleidingen.

Elke woensdag tot en met september vertrekt er een rondleiding om 14.00 en 15.00 uur vanaf De Meerstoel aan de Maasstraat in Sambeek. De kosten zijn: € 3,50 pp (kinderen beneden 12 jaar gratis) inclusief koffie of Maasheggenthee en een aandenken. In overleg is ook op andere momenten een rondleiding mogelijk. Aanmelden is verplicht en kan via www.meerstoel.nl.

“We doen deze rondleidingen sinds een jaar of drie en we krijgen er veel positieve reacties op,” vertelt Roger Bergholtz. Hij is een van de gidsgroeters die deze rondleidingen verzorgen. “We laten zien wat er zoal is aangelegd en hoe de stuw en de sluizen werken. Meestal kennen bezoekers wel de werking van de sluizen, maar over wat de stuw nu precies doet is vaak minder bekend. Hier op de Maas is het druk met scheepvaart, dus we kunnen altijd wel tijdens de rondleiding laten zien hoe het in de praktijk werkt.”

De rondleidingen zijn te combineren met een hapje, drankje of een lunch bij de Meerstoel. Ook zijn er speciale picknicktassen verkrijgbaar om in de natuur te genieten van een lunch en de mooie omgeving. Zie voor meer informatie en het reserveren voor een rondleiding www.meerstoel.nl.