Foto: Cockie Kremers

Mede door het mooie weer kan Stichting Activiteiten Mill (SAM) terugkijken op een geslaagde 6e editie van de stoep, schuur en garageverkoop in de gemeente Mill en Sint Hubert. Bijna 200 adressen namen zondag 6 september hieraan deel.

“Veel mensen waren blij dat er weer eens wat te doen was,” aldus een woordvoerder van SAM. “Overal werd gezellig gekletst en dat alles ging prima met in achtneming van de geldende RIVM-maatregelen. Sommige buurtgenoten hadden elkaar al langere tijd niet echt gesproken en dat kon nu wel. Op verschillende plekken hadden straatgenoten hun handelswaar verzameld op een veldje of pleintje en had het wel wat weg van een buurtfeest.”

Al vroeg reden er op zondagochtend belangstellenden door de gemeente Mill en Sint Hubert. “We merkten dat er veel belangstelling was voor deze stoepverkoop. We kregen heel wat mailtjes van mensen die vorige week al voor de officiële publicatie van adressen een lijst wilden hebben. Ook is de deelnemerslijst enorm vaak via de site inmill.nl bekeken en gedownload.” De stoepverkoop trok ook bekende handelaren in goederen naar Mill. Zo ontdekte onze fotograaf ook Jos van Katwijk, een van de vaste deskundigen van het SBS6 Tv-programma Cash or Trash.

Iedereen kon ook dit jaar weer gratis deelnemen aan deze stoepverkoop. “Wij bekostigen de promotie van deze stoepverkoop om adressen te werven. We bekostigen dit uit inkomsten die we genereren door de Vakantiejaarmarkt te organiseren. Deze kon dit jaar helaas niet doorgaan. We hopen dat dit volgend jaar wel weer kan, dan kunnen we zaken als deze stoepverkoop en wat andere activiteiten die geld kosten blijven organiseren. Want dat is het doel van Stichting Activiteiten Mill, zorgen voor reuring en beleving in Mill en de rest van onze gemeente.“

www.beleefhetinmill.nl