Het koeienpad

In de afgelopen weken is gebleken dat de meeste campings, hotels, camperplaatsen en bed and breakfasts in het Land van Cuijk, goeddeels tot helemaal vol hebben gezeten en dat bezienswaardigheden als musea en attractieparken – binnen de mogelijkheden die de coronamaatregelen bieden – veel bezoekers trokken.

De toename is vooral te danken aan de keuze van veel vakantiegangers om dit jaar niet naar het buitenland, maar in Nederland op vakantie te gaan. Daarbij hebben velen van hen, aangespoord door landelijk en provinciale campagnes (‘Hier moet je zijn) gekozen voor meer onbekende, want minder drukke, vakantiebestemmingen.

Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk heeft hier met de campagne ‘Psst—hier moet je zijn op ingehaakt. De campagne richt zich op zowel inwoners van onze regio (‘ga op ontdekkingstocht in je eigen achtertuin’) als op omliggende regio’s en provincie (‘het geheim van Noordoost Brabant’). (bron RBT LvC)

Zo zijn er op Landgoed de Barendonk in Beers ook vele gasten uit de regio geweest. Maar hoe ervaren gasten het Land van Cuijk? Hierbij de ervaring van de Maldense familie van Duren:

We zijn met de kinderen op de fiets gekomen en op deze manier ervaar je je eigen omgeving toch weer op een hele nieuwe manier; een mooi verhaal of prachtige foto’s dekt nooit de positieve lading van ons verblijf.

We wonen 10 km van Landgoed de Barendonk en zijn er wel eens geweest voor het lopen van het kabouterpad of de lekkere kaas. Normaal gaan we naar een Agriturismo in Italia en nu dus last minute naar een natuurcamping om de hoek.

Het was helemaal geweldig: rust, ruimte, natuur, maar ook de mogelijkheid om samen met anderen (kinder)activiteiten te ondernemen of bij het kampvuur een goed gesprek te voeren. Daarnaast de mogelijkheid om te genieten van de prachtige omgeving, een heerlijk ontbijt, luxe tipitent en alles super onderhouden. Nu hebben we echt de tijd genomen om stil te staan bij al het moois was Beers en omliggende dorpen te bieden heeft. En dat is veel; voor elk wat wils. Dit was zeker voor herhaling vatbaar.

Highlights van het Land van Cuijk zijn volgens ons:

  1. Grave, prachtige oud stadje
  2. Kraaijenbergse Plassen voor het huren van een waterfiets
  3. Heerlijk gegeten bij het Wapen van Beers met uitzicht op de mooie kerk.
  4. Het koeienpad van Barendonk Holsteins gelopen om zo ook de kinderen iets te leren over de koeien op een modern melkveebedrijf.
  5. Kasteel Tongelaar en omgeving
  6. Rondrit met de huifkar van Bert uit Mill en zijn mooie Friezen.

Bedankt voor jullie gastvrijheid.