Het initiatief ‘Diner Aandacht voor elkaar’ wordt uitgesteld naar een later moment. De recente stijging van besmettingscijfers, ook in onze gemeente, en de sombere vooruitzichten uit de persconferentie van het Rijk waren aanleiding voor dit moeilijke besluit van de organisatie.

“We brengen deze boodschap echt met pijn in ons hart. Maar uitstel is geen afstel. We komen snel met een nieuwe datum. Aandacht voor elkaar blijft een belangrijk thema”.

Balans

Bij de organisatie van het initiatief is de coronaveiligheid het uitgangspunt. Burgemeester Walraven vertelt namens de organisatie: “Steeds hebben we het initiatief gelegd naast de meetlat van de geldende maatregelen. Daarin keek ook de Veiligheidsregio met ons mee. We hebben altijd gezocht naar een uitvoering waarbij de beide belangen, gezondheid en ‘aandacht voor elkaar’, gediend werden. Na de persconferentie van gisteren was deze balans volgens ons zoek, zeker in het licht van de geschetste vooruitzichten en de oplopende besmettingen. Gezondheid en veiligheid gaan dan altijd voor. Daar waren we het allemaal direct over eens.”

Kleine dingen

Het initiatief wordt uitgesteld naar een later moment in het nieuwe jaar. Deze datum wordt nog bekendgemaakt. Walraven: “Natuurlijk weten we ook dán niet zeker of de coronasituatie het toelaat. Toch hebben we er geen moment over gedacht om het initiatief volledig af te lasten. Het omzien naar elkaar is én blijft een belangrijk thema.”
Hij vervolgt: “Ondanks dat we diners nu niet kunnen organiseren, hopen we wel dat we met het initiatief mensen aan het denken hebben gezet. ‘Aandacht voor elkaar’ zit namelijk ook in hele kleine dingen; een kaartje, een telefoontje of een coronaveilig bezoekje.”

Het initiatief ‘Diner Aandacht voor elkaar’

Diner Aandacht voor elkaar is bedoeld om mensen, die een lichtpuntje in deze coronatijd goed kunnen gebruiken, een heerlijke lunch of diner én een fijne middag of avond te bezorgen. Het initiatief is door veel enthousiaste ondernemers en inwoners omarmd en velen hebben de afgelopen tijd een steentje bijgedragen. Daar is de organisatie erg dankbaar voor. Op naar een nieuwe datum!

Namens de organisatie:

  • Gemeente Mill en Sint Hubert - Burgemeester Antoine Walraven
  • Ontdek Mill - Bart van Hees
  • Hart in Actie en Platform Gehandicapten - Guus Fonteijn
  • ’n Goei Leven - Ad Berends
  • OC Mill - René Schipperheijn
  • De Leijgraaf - Jeroen van den Heuvel
  • De Neije Krant - Corné Kremers
  • Horecavereniging - Sandra van Bergen
  • Smaakcentrum Mill-Grave - Monique Nelson
  • SWOM - Marius Selten

www.dineraandachtvoorelkaar.nl