De 4-daagse van Nijmegen is ook dit jaar vanwege corona afgeblazen, maar wandelaars die deze zomer toch een vierdaagse willen lopen, kunnen deelnemen aan de Alternatieve 4-daagse met start- en eindpunt Oploo. Wie mee wil doen kan kiezen uit 30, 20 of 10 km per dag.

Het initiatief voor deze 4-daagse komt van een aantal 4-daagse wandelaars met behulp van de Stichting Graancirkel Oploo, waar ook het Avonturenpark, de Graancirkelloop en de Graancirkelwandeling bij zijn ondergebracht. De initiatiefgroep kan bogen op ervaring, want toen vorig jaar de 4-daagse van Nijmegen uitviel, zette deze met succes een alternatieve 4-daagse op. Deelnemers krijgen gevarieerde routes voorgeschoteld, die hen door de groene omgeving van Oploo en zijn buurdorpen voeren. Elke dag wordt daarvoor een routebeschrijving aangereikt, terwijl daar waar nodig de route wordt bepijld. Ook de gemeente Mill en Sint Hubert zal worden opgenomen in deze routes.

Drie afstanden

Elke dag worden 3 afstanden uitgezet met pauzeplaatsen. De afstanden zullen ongeveer 10 - 20 en 30 km worden. De reguliere afstand van 30 km is uitgezet voor geoefende wandelaars, terwijl de routes met dag afstanden van 20 en 10 km geschikt zijn voor beginners en mensen die een kortere afstand prefereren. Er kan gestart worden vanaf 07.00 uur tot 10.00 uur.

De Alternatieve 4-daagse wordt georganiseerd vanaf dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 juli, de week waarin de Nijmeegse 4-daagse ook gehouden zou worden. Begin- en eindpunt van de Alternatieve 4-daagse is Koffiehuis Ons Moe in Oploo. Op elke route zijn onderweg één of meer gelegenheden waar men onder het genot van een drankje kan rusten.

Inschrijving is mogelijk vanaf 1 juni. Dat kan via een link op de website van der stichting Graancirkel www.graancirkeloploo.nl. Voor meer informatie bel Piet Bruisten (0623195493) of Henny Lenkens (06-13818526).