Foto: Cockie Kremers

Zaterdagavond 12 juni stond op initiatief van schrijverscollectief de Kneep de eerste editie van Taal aan de Maas op het programma. Een taalfestijn wat in elke gemeente plaats zal vinden die op 1 januari op zal gaan in de gemeente Land van Cuijk. Dit om de aandacht te vestigen op al het lokaal taaltalent wat elke individuele gemeente te bieden heeft. Het taalfestijn van de gemeente Mill en Sint Hubert was het eerste van deze serie en werd in de vorm van een live Tv-programma vanuit de theaterzaal van Myllesweerd gepresenteerd.

De Lokale Omroep Mill maakte er samen met de organiserende werkgroep en medewerkers van Cultureel Centrum Myllesweerd een gevarieerd programma van. Er waren muzikale optredens, humoristische acts en er werden gedichten voorgelezen. Maar ook waren er interviews met diverse gasten over de meest uiteenlopende zaken die raakvlakken hebben met taal. Gezien de vele positieve reacties van kijkers was het naast een informatief ook een programma met voldoende vermaak om op zaterdagavond vanaf de bank te bekijken.

Na het EK voetbal zal het programma op verzoek nogmaals in zijn geheel worden herhaald bij de Lokale Omroep Mill. Ook bij Omroep Land van Cuijk zal het Taalfestijn van de gemeente Mill en Sint Hubert nog worden uitgezonden. Wilt u niet wachten? Zie dan de rubriek uitzending gemist op www.lokaleomroepmill.nl.