Op zaterdag 10 juli a.s. Is het eindelijk zover. Dan zal wethouder Eric van Daal rond 14.00 uur de nieuwe volière op de dierenweide bij zorgcentrum Aldenhorst in Mill officieel openen. Om dit te vieren zal vervolgens tot 17.00 uur op en rond de dierenweide een Open Dag worden gehouden. Een gebeurtenis waar de bestuursleden van de stichting Vrienden van Aldenhorst, die de dierenweide exploiteert, lang naar hebben uitgezien.

Op gepaste wijze vieren

Het gezegde “Wat in het vat zit, verzuurt niet” is hier wel heel toepasselijk” merkt voorzitter Marco Sichtars op. “De officiële opening van onze volière is behoorlijk vertraagd door de coronapandemie. Nadat de gemeente Mill en Sint Hubert in juli 2020 de Leefbaarheidssubsidie voor de volière had toegekend, heeft montagebedrijf Rick Jagers deze in oktober 2020 geplaatst, tijdens de zoveelste lockdown. We hoopten eind 2020, begin 2021 de opening te kunnen organiseren, maar we moesten deze telkens uitstellen. Nu, bijna negen maanden na dato, is de situatie godzijdank eindelijk verbeterd en zijn de beperkingen nagenoeg opgeheven. Dus gaan we onze nieuwe aanwinst op gepaste wijze met iedereen vieren”.

Secretaris John van Grinsven vult aan: “In verband met de coronaregels hebben we van begin af aan gekoerst op een “open” dag, in de buitenlucht. Dat spreekt eigenlijk voor zichzelf bij een dierenweide. Er is wel voorzien in een overkapping, in geval van slecht weer. Maar het wordt geen afgesloten ruimte. Ook zorgen we voor voldoende afstand bij de plaatsing van de tafels en stoelen. We hebben zelfs gedacht aan handschoenen voor de kinderen die meedoen aan de grabbelton. Dat klinkt nu misschien wat overdreven, maar je moet overal rekening mee houden. Gelukkig hebben we bij de organisatie van deze Open Dag op vele gebieden ondersteuning van zorgcentrum Aldenhorst c.q. Pantein gehad (Sacha Lukassen!).”

De eindjes aan elkaar knopen

Penningmeester Tiny van Lith-Van den Heuvel is blij met het programma van de Open Dag: “Er is voor elk wat wils. Bezoek aan de dieren, een grabbelton voor de kinderen, een kleine loterij. Want we vragen natuurlijk wel aandacht voor onze financiële positie. We zijn maar een kleine stichting die de eindjes op alle mogelijke manieren aan elkaar moet knopen Onze dierenweide geeft plezier aan oud en jong, aan de bewoners van het zorgcentrum, hun familie en aan omwonenden. Maar het voeren en verzorgen van de dieren en het onderhoud van de verblijven kosten veel geld. We kunnen dit alleen blijven volhouden door de belangenloze inzet van de vrijwilligers/verzorgers, onze prima samenwerking met camping Boszicht in Wilbertoord en door giften van mensen die onze dierenweide een warm hart toedragen. Daarom, lieve mensen: steun onze Vriendenstichting, wees gul met uw bijdrage op onze bankrekening NL49SNSB0706064216 bij de SNS bank t.n.v. stichting Vrienden van Aldenhorst of op onze Open Dag”.

Dus noteer deze Open Dag op 10 juli a.s. van 14.00 tot 17..00 uur in uw agenda. Locatie: dierenweide zorgcentrum Aldenhorst aan de Pastoor Maasstraat 7 in Mill.