Aldendrielpark wordt sfeerlocatie voor Winterfestijn gemeente Mill en Sint Hubert. (Foto: Cockie Kremers)

Per 1 januari gaan de zelfstandige gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis op in de gemeente Land van Cuijk. Iedere gemeente bedenkt een eigen manier om afscheid te nemen. Een kunstwerk of speciaal ingericht hoekje met foto’s zijn dan mogelijkheden, maar de gemeente Mill en Sint Hubert staat in de hele regio bekend om de gezellige evenementen en activiteiten. Het is dan ook niet vreemd dat een speciale werkgroep op verzoek van burgemeester Walraven aan de slag is gegaan om een groots gezamenlijk evenement op te zetten voor iedereen uit Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord.

“We hebben met een aantal mensen uit de hele gemeente bij elkaar gezeten en een groot feest past het beste bij het afscheid van de gemeente Mill en Sint Hubert,” vertelt Bart van Hees. Hij is voorzitter van Ontdek Mill en één van de kartrekkers van dit afscheidsfeest. “We willen vooral zorgen dat iedereen erbij betrokken is. En dan bedoelen we de hele gemeenschap: van jong tot oud. Als basis nemen we het Winterfestijn. Denk aan een sfeer in het Aldendrielpark met sfeerverlichting en een sfeervolle tent en hutjes. Dan krijg je een prachtig beeld. Mogelijk valt er zelfs nog een vlokje sneeuw.” Tijdens het Winterfestijn, dat gehouden zal worden van woensdag 22 december tot en met zaterdag 1 januari, komt er ook een schaatsbaan in het park.

Diverse clubs, verenigingen en (horeca)ondernemers uit de hele gemeente hebben zich al gemeld om mee te denken en te organiseren. “We hebben nu het Winterfestijn als basis, maar we zijn er nog absoluut niet. We hebben mensen uit Langenboom, Mill, Sint Hubert en Wilbertoord nodig om er een feest van te maken.” Bart geeft aan dat ook clubs en verenigingen welkom zijn om gedurende het Winterfestijn eigen activiteiten te organiseren. Maar bedrijven kunnen er bijvoorbeeld ook hun kerstborrel organiseren. “De woorden ‘van ons’ moeten de boventoon voeren. Iedereen uit de hele gemeente moet zich op dit Winterfestijn thuis voelen.”

Gedurende het Winterfestijn moet er ook voor kinderen het één en ander te beleven zijn. Dat is meer dan de gratis toegankelijke schaatsbaan. “We willen er ook een sportdag organiseren. Vroeger hadden we bijvoorbeeld het zitvoetbaltoernooi in Mill. Maar het kan ook heel wat anders zijn. Verenigingen uit onze gemeente nodigen we graag uit om mee te denken en samen iets moois neer te zetten.” Ook aan kermisattracties wordt gedacht om het Winterfestijn nog meer sfeer te geven.

Doe en denk mee

Op maandagavond 6 september is er een informatie- en brainstormavond over het Winterfestijn gemeente Mill en Sint Hubert. Clubs, verenigingen, instellingen, ondernemers en ook individuele inwoners worden uitgenodigd voor deze avond. Doel is om samen een Winterfestijn samen te stellen voor echt alle inwoners van Langenboom, Mill, Sint Hubert en Wilbertoord. Aanmelden voor deze bijeenkomst of nu al ideeën doorgeven, kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beluister

Beluister een interview met Bart van Hees over het Winterfestijn gemeente Mill en Sint Hubert via de podcast van Het 12uurtje. Dit kan via alle bekende podcastkanalen zoals Spotify, Apple podcasts en op www.het12uurtje.nl.