Het is gezellig buurten bij Boerin Sonja Vermeulen in Sint Hubert. Als Land van Cuijk Boert Bewust bedrijf doet ze mee met de landelijke actie ‘Boeren en tuinders pakken uit zomereditie’. ‘Toeristen maar ook mensen uit het Land van Cuijk komen aan het eind van de middag helpen met het naar binnen halen van de koeien, kijken bij het melken en helpen met voeren van de kalfjes”, zegt Sonja enthousiast.

Vermeulen melkvee en educatie in Sint Hubert is een bedrijf met melkkoeien. Natuurlijk zijn er ook kalfjes en jongvee. De bezoekers krijgen een rondleiding over het bedrijf en kunnen volop buurten en vragen stellen aan boerin Sonja of boer Hans. ‘Het is altijd gezellig. Leuke vragen en het is mooi om bezoekers te laten zien en ervaren hoe melk geproduceerd wordt.’ Een kijkje in de melkstal hoort er ook bij.

Beleef het boerenleven

In regio Land van Cuijk zijn deze zomer nog diverse leuke activiteiten. Een aantal activiteiten zoals Koeienpad lopen bij Barendonk zijn dagelijks, andere zoals boerengolf of rondleiding door een zorgboer op de Tienmorgen elke woensdag.

Ook kun je koeschilderen bij familie Vermeulen: elke zaterdagmiddag in de zomervakantie. Live koeien schilderen in de wei en genieten van het mooie uitzicht. En buurten met de boerin kan ook na de zomervakantie, van dins- tot en met zaterdag van 17.30 tot 19 uur. Wel graag reserveren via 06 - 51 71 43 96.

Kom langs en geniet van leuke activiteiten op het platteland. Kijk voor alle activiteiten, aanmelden en data op www.boerenentuinderspakkenuit.nl en kies provincie Noord Brabant. En ga je op vakantie in Nederland? Kijk naar de activiteiten in die regio.