Foto: Kristel Beelen, Mooi & Mooi Fotografie

"Waar ben jij trots op in jouw kern? En wat mis je nog? Wat heb jij nodig om hier te blijven wonen? Over welke thema's denk jij graag mee? Hoe kan het nog beter en leuker in jouw dorp?" Allemaal vragen die vrijwilligers van Een Goei Leven ophalen tijdens de Foodtour Land van Cuijk. Want daar draait de Foodtour om: elkaar ontmoeten, ideeën uitwisselen, lijntjes leggen en elkaar helpen om het nog beter voor elkaar te krijgen in onze nieuwe gemeente.

A-politiek en louter vrijwilligers

De Foodtour is een initiatief van stichting Een Goei Leven om met de inwoners van de nieuwe gemeente Land van Cuijk in gesprek te gaan over de wensen en ideeën van hun dorp. Deze zomer gaat de Smaakwagen van chef-kok Martien Bos langs alle 33 kernen. Doel: ontmoeten, praten over wat het leven hier fijn maakt - nu en in de toekomst - en genieten van (h)eerlijk eten. Lokale chef-koks koken met leerling-koks van De Leijgraaf van producten van lokale telers. Daar worden de lekkerste hapjes en amuses van gemaakt en de boeren zijn er bij om het verhaal achter hun product te vertellen.

Langenboom

Vrijdag 10 september staat de Smaakwagen van Martien Bos in Langenboom. Van 17.30 tot 19.30 uur, locatie: Dennendijk (waar normaal de kermis staat). Monique Nelson van Kookstudio het Moment en locatiemanager van Smaakcentrum Mill - st. Hubert gaat samen met chef-kok Martien Bos voor de gerechtjes zorgen. Ruud Barten van Kers & Zo uit st. Hubert is er als teler van 'Land van Cuijk Boert Bewust’ om het verhaal achter de producten uit het gerecht te vertellen.

Jouw stem is belangrijk!

De proeverij is gratis en je mag je stem achterlaten van wat jij belangrijk vindt in jouw dorp. Laat van je horen want alleen zo bouwen we samen aan een nog beter en mooier Land van Cuijk. Dit weekend staat de Foodtour ook nog in Cuijk, Linden, Katwijk & Vianen. Kom even kletsen en proeven van al het Goeie van het Land van Cuijk.

De Foodtour is een samenwerking van de gemeente Land van Cuijk i.o. en stichting Een Goei Leven met hulp van Sociom, Verrassend Platteland van Cuijk, Land van Cuijk Boert Bewust, Smaakcentrum, De Leijgraaf en Bouwteams onslandvancuijk.nl Ieder dorp komt aan de beurt. Kijk wanneer we bij jou in de buurt zijn op www.goeileven.nl.