Foto: Cockie Kremers

Op initiatief en verzoek van de gemeente Mill en Sint Hubert is een werkgroep volop bezig met de organisatie van het Winterfestijn. Dit evenement, dat van 22 december tot en met 1 januari gehouden wordt in het Aldendrielpark in Mill, wordt het afscheidsfeest van de zelfstandige gemeente Mill en Sint Hubert. “Het zal een feest worden voor alle inwoners uit Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord,” vertelt Bart van Hees. Hij is naast voorzitter van Ontdek Mill ook kartrekker van dit Winterfestijn, dat georganiseerd wordt door tal van inwoners uit onze gemeente, vertegenwoordigers van clubs en verenigingen en de gezamenlijke horecaondernemers.

Het Aldendrielpark wordt sfeervol aangekleed met verlichting en alle bijbehorende zaken om het park in een winterse sfeer te brengen. Centraal op het Winterfestijn staat een grote tent met daarin o.a. een 150 vierkante meter grote kunstschaatsbaan voor de jeugd. “Het Winterfestijn is gratis toegankelijk zodat iedereen er naar toe kan. Dat is ook de reden dat we hebben gekozen voor een kunstschaatsbaan. Bij een echte ijsbaan zouden we namelijk geen budget meer hebben voor andere activiteiten en zou het niet gratis kunnen. Op deze manier kunnen we de kinderen iets moois aanbieden en ook voor alle anderen een mooi programma samenstellen.”

Dit programma is op een haar na rond: “We weten nu wat er per dag gaat gebeuren, maar de werkgroepen zijn nu het concrete programma aan het invullen. Elke dag staat er een ander thema centraal. Zo starten we op woensdag 22 december met een ondernemersavond en overdag kunnen kinderen er al schaatsen. Elke dag hebben we een andere groep.” Ook zorgen de carnavalsverenigingen voor een gezamenlijk feest, staat muziek er een dag centraal, komt er een ‘Aandacht voor elkaar’-moment en ook voor nieuwkomers organiseren ze wat speciaals. Verder komen er attracties zoals o.a. een bobsleebaan. “Deze ondersteunt de sportdagen in de kerstvakantie,” vertelt Bart. “Hieraan kunnen alle sportverenigingen en andere belangstellenden deelnemen. We hebben nog wel het verzoek aan verenigingen om ook nog aan te haken. Denk er bijvoorbeeld over na om de kerstborrel samen met leden en achterban op het Winterfestijn te houden of aan je aan te melden voor de sportdagen. Deze worden op maandag 27 en dinsdag 28 december gehouden.”

Belangrijk

Een groots afscheidsfeest staat voor woensdag 29 december op het programma. Bart adviseert iedereen deze datum alvast in de agenda vrij te houden.

Het Winterfestijn wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Mill en Sint Hubert, de gezamenlijke horecaondernemers en Ontdek Mill. Daarnaast kunnen bedrijven zich aansluiten als sponsor en op deze manier ook laten zien dat zij dit afscheidsfeest een warm hart toedragen.

Blijf op de hoogte via de Facebookpagina van het Winterfestijn en zie voor meer informatie en contact ook www.winter-festijn.nl.