Vanwege de oplopende besmettingscijfers heeft het bestuur donderdag 4 november helaas moeten besluiten de vrijwilligers dag op vrijdag 19 november niet door te laten gaan. De gezondheidsrisico’s hebben de doorslag gegeven tot dit besluit. Wij hadden u graag een mooie dag aan willen bieden, maar helaas.

Wij hebben inmiddels wel een nieuwe datum, samen met het Lagerhuis en Tonny Wijnands vastgelegd, het wordt 8 april 2022. Wij rekenen erop dat we op deze dag wel onze vrijwilligers dag kunnen houden en hopen van harte op uw aanwezigheid. U krijgt t.z.t. natuurlijk een uitnodiging.

Gemeentelijke countrymiddag

Ook de gemeentelijke countrymiddag op donderdag 18 november kan geen doorgang vinden. Wij hebben uitgebreid stil gestaan bij de nieuwe maatregelen die op dinsdag 2 november bekend zijn gemaakt en zijn hierdoor tot deze conclusie gekomen. Het is natuurlijk ook nog de vraag welke verdere maatregelen er vrijdag 12 november bekend worden gemaakt.

Coronacheck

In publieke ruimtes is voortaan de coronacheck van toepassing. Bij de ingang van het gebouw wordt door medewerkers van die accommodatie hiernaar gevraagd. U kunt deze laten zien via uw smartphone waarop deze dan wel geïnstalleerd moet zijn. U kunt ook een schriftelijk bewijs meebrengen, niet te verwarren met het bewijs dat u gekregen heeft na de tweede inenting, dit laatste bewijs geeft geen toegang. Bovendien moet u een legitimatiebewijs laten zien. Op meerdere plekken is ook een mondkapje weer verplicht, zoals in winkels, bij de kapper etc.

Op de 50-plus pagina van de Neije krant van 5 november kunt u informatie vinden voor het aanvragen van de coronacheck. U kunt de papieren coronacheck ook telefonisch aanvragen. Telefoonnummer 0800-1351. (tussen 08.00 en 20.00 uur) Zorg dat u uw Burgerservicenummer bij de hand hebt en uw postcode. U krijgt uw papieren bewijs dan na 5 dagen thuisgestuurd. Meer informatie: www.rijksoverheid.nl/corona.

Mocht u hulp nodig hebben bij het aanvragen van de coronacheck neem dan gerust contact op met het secretariaat van de SWOM, tel. 0485-455470 tussen 09.00 en 11.00 uur. Wij helpen u graag.