Op vrijdag 3 december om 10.30 uur vindt de officiële opening plaats van de foto-expositie “1 van ons” in gemeenschapshuis De Jachthoorn Sint Hubert.

Na een officieel openingswoord door Wethouder Erik van Daal, zullen Gerdie v.d. Sanden - v.d. Zanden en Hetty Dortmans - v.d. Zanden de officiële opening verrichten.

Sprekende portretfoto’s

De foto-expositie bestaat uit 12 sprekende portretten van inwoners uit de Gemeente Mill en Sint Hubert gemaakt door fotograaf Rens Hubers uit Mill. Hun foto, symbool voor de ziekte die hun leven en dat van hun omgeving is gaan beheersen en waar wij allemaal mee om moeten (leren) gaan.

Aantal mensen met dementie stijgt fors

Omdat het nodig is! De cijfers liegen er niet om: één op de vijf Nederlanders krijgt dementie. En omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie in Nederland in 2040 naar verwachting naar 550.000.

Een pittige klus voor de mantelzorgers

Omdat veel mensen met dementie gewoon thuis wonen en wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken om hun leven zo lang mogelijk te kunnen leven zoals zij dat graag willen. Daarbij is het een pittige klus om mantelzorger te zijn voor een naaste met dementie. Ook mantelzorgers kunnen wel een steuntje in de rug en/of een helpende hand gebruiken.

Samenwerking met diverse partijen

In samenwerking met de werkgroep Samen Dementievriendelijke gemeente Mill en Sint Hubert, gemeenschapshuis De Jachthoorn en de ZorgSchakel Sint Hubert wordt deze foto-expositie georganiseerd.

Openingstijden expositie

De expositie is dagelijks, tot vrijdag 4 februari, te bezoeken tijdens de openingstijden van gemeenschapshuis De Jachthoorn.

Een “reizende” expositie

De expositie reist door de Gemeente Mill en Sint Hubert om blijvend aandacht te vragen voor dementie.