Op zondag 21 november jl. gaf harmonie St. Willibrord een concert in de Millse Willibrorduskerk. Dit ter gelegenheid van het afscheid van pastor v.d. Meijden en het welkom aan pastor James.

De muzikanten van de harmonie waren blij dat ze voor het eerst sinds lange tijd, maar liefst bijna twee jaar, weer van zich konden laten horen in de Willibrorduskerk.
Als naamgenoot van deze kerk hebben zij met hun vereniging een warme band met de Willibrordusparochie.
In de afgelopen jaren hebben ze al vele mooie concerten in deze kerk mogen geven. Denk daarbij niet alleen aan de jaarlijkse opluistering van de kerstmis, maar ook aan het bijzondere concert ‘Tussen Hemel en Aarde’ met Gerard van Maasakkers en met het koor VoiceMill, wat echt fantastisch was.
Met pastor v.d. Meijden als groot fan van het orkest was het bovendien een eer om voor hem te spelen met zijn 75-jarige verjaardag.
Helaas kon het concert vanwege het 50-jarig priesterjubileum niet doorgaan maar dat werd zondagmiddag helemaal goed gemaakt.
De harmonie speelde, o.l.v. Eric Roefs, een afwisselend repertoire met o.a. ‘Brabantica’, een ouverture die geïnspireerd is op Land van Cuijk. Hoe actueel in deze dagen.
Verder werd er met ’Schmelzende Riesen’ uiting gegeven aan de zorgen over het klimaat.
Filmmuziek uit Jurassic Park en Gabriel’s Oboe van Ennio Morricone, met een solo op trompet van Willem Hermans, waren muziekstukken die het publiek bekend in de oren klonken.
Uit het ballet ‘De Notenkraker’ speelden de fluittisten Nadie Heijs, Miranda v.d. ven, Maaike Couwenberg en René Schipperheijn ‘Danse des Mirlitons’.
Het klarinetensemble, bestaande uit Willem Hubers, Kieran Nooijen, Renske Olde en Gertie Rooijackers, speelde het vrolijke ‘Clarinet Candy’.
De voorzitter van de muziekvereniging dankte de muzikanten van het orkest voor hun niet aflatende inzet in de afgelopen periode en zei er trots op te zijn, dat zij ondanks alle beperkingen, de vereniging niet in de steek hebben gelaten, maar trouw zijn blijven repeteren, al was dat lange tijd alleen online mogelijk.
Pastor v.d. Meijden kreeg tot slot een mooie bos bloemen als afscheid en een aandenken ter herinnering aan de mooie concerten in de kerk. Pastor James werd met een bos bloemen welkom geheten. De harmonie hoopt er met hem een fan bij te krijgen.