LAND VAN CUIJK - De Sokkeltocht, drie leuke wandelspeurtochten op bijzondere locaties in het Land van Cuijk, is vernieuwd. Belangrijkste aanpassing is dat het groepsticket voor de Sokkeltocht voortaan ook zónder heldensokken kan worden besteld. Deelname aan de Sokkeltocht wordt daardoor goedkoper - en zo nog aantrekkelijker voor met name gezinnen met kinderen en vriendengroepen.

Wie een deelnamebewijs voor de Sokkeltocht (per gezin of groep is maar één ticket nodig!) betaalt voortaan € 7,50. Voor dat bedrag ontvang je de beschrijvingen van drie interessante routes in het Land van Cuijk: de stadsroute in Grave, de waterroute langs De Kuilen in Mill en de bosroute door de Overloonse Duinen. Op elke route vind je twee sokkels, waar het verhaal van een heldhaftige inwoner of gebeurtenis van het Land van Cuijk wordt verteld. Bij elke sokkel hoort een luisterverhaal, ingesproken door oud-Kamerlid Emile Roemer, zangeres Loes Wijnhoven van Clean Pete of de populaire YouTube-vlogger Govert Sweep.

Zowel in de luisterverhalen, op de sokkels als onderweg vinden de deelnemers cijfers en letters die samen een geheime code vormen. Met de geheime code ding je mee naar een unieke prijs: een 3D-beeldje van jezelf. Hoe leuk dat kan zijn weten de winnaars 2021 die onlangs ‘vereeuwigd’ zijn. Overigens: loop je alle drie routes, dan mag je ook 3x een geheime code insturen en maak je daarmee ook meer kans op de prijs.

Heldensokken

Het deelnamebewijs van € 7,50 is exclusief de speciale, kleurrijke heldensokken. Wil je toch graag heldensokken hebben, dan kost het eerste paar slechts € 5,00. Voor alle volgende paren betaal je € 7,50. De sokken zijn binnenkort ook los verkrijgbaar in de webshop van het Land van Cuijk.

Niet alleen de prijs voor het deelnamebewijs is aangepast, ook de website www.sokkeltocht.nl is vernieuwd. Bovendien zijn de kleurrijke sokkels op de drie routes onlangs opnieuw in de verf gezet en de tekstsjablonen vervangen. Tot slot is de bosroute in Overloon ingekort. Alle routes hebben daarmee een lengte van 3 tot 4 kilometer.

De Sokkeltocht is een gezamenlijk initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk en Di-visie branding studio, in samenwerking met Cybox internet en communicatie.