Zoals al enkele jaren het gebruikelijk, organiseert vereniging Molenvrienden Land van Cuijk e.o. een Molendag op 2e Paasdag. Dit jaar is dat maandag 18 april. Elk jaar zijn dan een groep van de Land van Cuijkse molens geopend.

Dit jaar is de Heimolen in Sint Hubert aan de beurt en ook zijn de molens in Wanroij, Oploo, Rijkevoort en Beugen geopend. Voor diegene die alle molens willen bezoeken is er bij de deelnemende molens een gratis fietsroute verkrijgbaar. De molenaars zullen de wieken laten draaien en de bezoekers alles vertellen over de werking van de molen, ook zal er op enkele molens graan gemalen worden.

De Heimolen in Sint Hubert heeft naast dat er met de molen gedraaid wordt, voor wie dat wil (zolang de voorraad strekt) een vers gebakken pannenkoek. Ook zal er bij de molen een stand van Imkerij de “Moassense Berg” aanwezig zijn. Imker Rob Somers verteld hier alles over het houden van bijen en zal het gieten met bijenwas demonstreren. Ook is er natuurlijk verkoop van honing uit eigen streek. Deze honing is ook iedere zaterdag middag op de Heimolen verkrijgbaar.

De molenaars begroeten u graag op 2e Paasdag van 11.00 - 16.30u op boven genoemde molens.