Het was in het jaar 1983/1984 toen er door de Hoefslagse Boys voor het eerst kaartavonden georganiseerd werden in café D'n Hoefslag in Wilbertoord. De initiatiefnemers waren Jan Nabuurs, Koos Hermens, Chris Vloet en Henk Giesbers. In die tijd waren de uitbaters van café D'n Hoefslag nog Piet en Mientje Ermers; enkele jaren later verschenen Huub en Maria van Lieshout daar achter de tapkraan en onder hun toeziend oog beleefde de kaartclub 'gouden' tijden met ± 30 kaarters. Wekelijks werd er gerikt en gejokerd.

In het seizoen 1988-1989 werd de organisatie van het kaarten overgenomen door c.v. De Klotstèkers; de organisator was Arie Hurkmans (later werd dit Johnny Broeren).

In 1999 besloten Huub en Maria te stoppen en werd er wekelijks gekaart bij Piet en Ellen van Rooij; tot deze enkele jaren later het geliefde café weer overdroegen aan Theo Kersten. Maar helaas vertrok Theo in 2005 weer richting Wanroij waarna het café verkocht werd.

In 2005 dus, toen d'n Hoefslag onder de sloophamers ten onder ging, verhuisde de kaartclub naar café Amanshof. Ruud en Marion's vrije avond werd opgeofferd zodat de trouwe kaarters (± 20 stuks) op de maandagavond toch hun kaartje konden leggen. Tot en met 2019 werden er wekelijks de troeven uitgespeeld bij Amanshof en toen.... kwam helaas corona waardoor de kaarters hun kaartje thuis moesten leggen. In februari 2022 mocht er bij Amanshof weer gekaart worden, maar het gewenste aantal kaarters werd niet meer gehaald; 8 kaarters is toch echt te weinig! Dit resulteerde dat c.v. De Klotstèkers in april 2022 besloot om te stoppen met het kaarten bij café Amanshof.

Op maandagavond 2 mei 2022 werden de kaarten voor het laatst geschud in café Amanshof en hiermee kwam er een eind aan zo'n slordige 38 jaren kaartplezier. Alle troeven zijn uitgespeeld!
Speciaal voor deze laatste kaartavond kwam de voorzitter van c.v. De Klotstèkers naar Amanshof om de laatste prijzen uit te reiken. En het toeval wil dat hij de 1e prijs van het allerlaatste seizoen uit mocht reiken aan zijn opa Gerrit van Daal.

c.v. De Klotstèkers bedankt Chris Vloet en Koos Hermens voor de organisatie in het verleden maar ook Maria van Lieshout, Ruud en Marion die hun tijd en locatie beschikbaar stelden. Ook bedanken zij Ans Janssen voor het bijhouden van de standen en Wilma Cornelissen voor de verslaglegging richting de Neije Krant en het Willy's Venster. Maar 'last but not least' bedanken zij Johnny Broeren die de organisatie van het gehele kaartgebeuren jarenlang vanuit de carnavalsvereniging op zich nam.

Hartelijk bedankt Johnny!

Uitslag kaartavond van 04-04-2022
RIKKEN:
1e Prijs Bets vd Vorle +170 punten
2e Prijs Diny Willems +115 punten
De pauze prijs is voor Erna Selten.

Uitslag kaartavond van 11-04-2022
RIKKEN:
1e Prijs Diny Willems +215 punten
2e Prijs Bets vd Vorle +105 punten
De pauze prijs is voor Diny Willems.

Uitslag kaartavond van 25-04-2022
RIKKEN:
1e Prijs Diny Willems +275 punten
2e Prijs Bets vd Vorle +145 punten
De pauze prijs is voor Diny Willems.

Uitslag kaartavond van 02-05-2022
RIKKEN:
1e Prijs Bets vd Vorle +120 punten
2e Prijs Jolanda vd Hout +100 punten
De pauze prijs is voor Gerrit van Daal.

Er is in dit seizoen in totaal 16 avonden gekaart.

De winnaars van de jaarprijzen zijn:

1. Gerrit van Daal + 620 punten
2. Jo van der Cruijsen + 560 punten
3. Bets van de Vorle + 360 punten
Poedelprijs: Erna Selten -1565 punten

Kaart commissie c.v. De Klotstèkers