Donderdag 21 april jl. vertrokken om 13.30 uur tien mensen voor de derde seizoen wandeling van de KBO. Dit om buiten gezond bezig te zijn. Lid of geen lid van de KBO, het is voor iedereen toegankelijk. Bent u goed ter been en heeft u een paar wandelschoenen, dan kunt u mee!

Tijdens deze Lente wandeling is er buiten heel veel te zien. De wandeling begon bij kasteel Tongelaar, waar meer verteld werd over het groot hoefblad op de oevers van de gracht. Hiervan zie je eerst de bloem en daarna komt het blad, zo groot als rabarber bladen. Ook het aanwezige speenkruid kwam aan de orde, waarvan je de speentjes kunt eten. De jonge scheuten van het fluitenkruid , de paardenbloem en brandnetel zijn ook allemaal eetbaar. In de boomgaard naast het kasteel, kwam de appelbloesem net tevoorschijn. Hier staat ook een groot insectenhotel en als je de tijd neemt om te blijven kijken zie je hoe druk dit hotel bezocht wordt door bijen en allerlei andere insecten. Dus goed dat het er staat. De weide naar het perenlaantje toont een grote hoeveelheid paars/rose pinksterbloemen. De gewone vogelkers staat volop in bloei en geurt sterk. En de gevlekte aronskelk staat ook al bijna in bloei! Langzaam lopende was er zoveel te vertellen en te zien; teveel om op te noemen. Er waren zelfs ook sporen van de bever te zien. We hopen dat de deelnemers door deze lente wandeling beter hebben leren kijken! Het zonnetje scheen, het was prachtig wandelweer. Onder leiding van Anny Minten en Tonny v.d. Bergh vloog de middag voorbij. Na ruim anderhalf uur was men weer terug bij de fietsen en werd de middag afgesloten bij Myllesweerd waar we onder het genot van een kopje koffie of thee nog hebben nagepraat.

Meteen werd de zomer wandeling afgesproken voor donderdag 14 juli. Het is nog niet bekend waar die gehouden zal worden. Bent u er dan ook bij? U hoeft zich niet vooraf aan te melden. Houd de berichten van KBO Mill goed in de gaten of bezoek de website www.kbo-mill.nl voor meer nieuws.