Bevrijdingsconcert in Mill gespeeld op 5 mei door muzikanten van drie verenigingen. (Foto: Willem Cranen)

Land van Cuijk - Al eerder hebben de voormalige vijf gemeenten in de aanloop naar de herindeling aangegeven nieuwe initiatieven tot samenwerking van de burgers toe te juichen. ‘Land van Cuijk maken we samen tot een mooie nieuwe gemeente’.

De gezamenlijke 23 HAFA-muziekverenigingen (totaal ruim 1200 leden) zijn hierop ingehaakt en hebben de ‘koppen bij elkaar gestoken’. Met name om de grote diversiteit aan subsidieregelingen voor deze sector tot één samenhangend geheel te maken.

Twee jaar lang is hier aan gewerkt en het eindproduct is onlangs aangeboden aan het Bestuur van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Hans Cranen is voorzitter van de werkgroep: “Uitgangspunten in het voorstel zijn: het belang van muziek voor jong en oud. Als tweede punt de speciale positie van de 23 HAFA verenigingen in de maatschappelijke context en tenslotte een praktische vereenvoudiging van alle bestaande regelingen. Het voorstel kent bij de 23 muziekverenigingen niet alleen een maximaal draagvlak maar is ook het eerste succes van een brede samenwerking binnen de nieuwe gemeente. Een richting waartoe iedereen is uitgedaagd.”