Foto: Geert Giesbers

Iedere 4e zondag van de maand organiseren de natuurgidsen van Brabants Landschap een wandeling over Landgoed Tongelaar, dit keer in het thema ‘lente’.

De bomen zitten al volop in het blad, sommigen zijn al uitgebloeid en begonnen met het vormen van hun vruchten. Overal lokken kleurige wilde bloemen weer insecten. Kortom, de explosie van nieuw leven is overal zichtbaar. Wandelt u met ons mee om te zien wat de lente heeft gebracht op Tongelaar? Natuurgids Lia Lobel zal u er tijdens deze wandeling van ongeveer 2 uur over vertellen.

Over de bloemetjes en de bijtjes

Van 20 maart tot 21 juni beleven we de eerste van de vier seizoenen. Tijdens de lente worden in de noordelijker streken van het noordelijk halfrond de bomen veel groener en gaan veel planten bloeien; geleidelijk wordt het warmer en wordt de kans op vorst kleiner. Ten tijde van ‘Rondje Tongelaar' zijn we al ver in de lente en is er veel te zien en beleven. We horen de vogels met hun gezang een partner imponeren. De koolmees broedde vanaf eind april en de merels zelfs al in maart. Hun jongen hebben intussen gekozen voor een zelfstandig bestaan en zijn uitgevlogen. Op Tongelaar barst het van de zeldzame vogelsoorten.

Deelname is gratis, reserveren is verplicht.
De wandeling begint om 10.00u bij de poort van het kasteel.
Parkeren: Hoogedijk, Mill (dan is het nog 10 minuten wandelen naar het kasteel)
Reserveren kan via https://www.brabantslandschap.nl/actueel/activiteiten/rondje-tongelaar-225/

Goei Leven Lunch

Na afloop van de wandeling kunt u genieten van een Goei Leven lunch: Soep van het Seizoen, zuurdesembrood en koffie of thee voor € 7,- (normaal € 8,40). Kasteel Tongelaar en Brabants Landschap zijn trots ambassadeur van Een Goei Leven Land van Cuijk dat eerlijk en heerlijk eten met producten uit de regio centraal stelt. Reserveren voor de lunch is niet nodig.

Extra informatie

De wandeling gaat over drassige paden en is niet rolstoelvriendelijk. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) ook welkom.