Foto: Tien van Tienen

Het was vrijdagavond de 13e. Zo beginnen verhalen als begin van een treurige en noodlottige gebeurtenis. Maar vrijdagavond de 13e in 2022 was heel anders.

Een verhaal van eindeloos buurten, lekker eten, drinken, dansen, gewoon onbezorgd feest vieren. Met de muziek van Ad Goossens die weer op enthousiaste wijze bijna iedereen de dansvloer op kreeg.

Voor de traditionele loterij, waarbij weer prachtige prijzen werden verloot, werd afscheid genomen van Ineke en Broer van Thiel. Meer dan 16 jaar lang vond de alleenstaanden avond van de SWOM plaats in Café Royal. Zondag 29 mei is hun laatste werkdag omdat zij hun horecabedrijf hebben verkocht.

De coördinator van de alleenstaanden avond Guus Fonteijn bedankte hen voor de jarenlange gastvrijheid, het lekkere eten en prettige samenwerking. Onder luid applaus van alle gasten overhandigde Marina van Beek een mooi boeket als dank.

Daaraanvolgend begon de loterij. Waarbij de gelukkige prijswinnaars glunderend hun prijzen in ontvangst namen. Ad Goossens zette daarna een prachtige tuba-solo in, gevolgd door uitbundige muziek waarop onmiddellijk een spontane polonaise volgde, waarna het feest werd afgesloten.

In 2021 ging de alleenstaanden avond niet door wegens corona. Maar vrijdagavond 13 mei 2022 vertrokken de alleenstaanden, soms vermoeid maar zeer voldaan huiswaarts.