In de vroege morgen van 5 juni, Eerste Pinksterdag, zal een bonte stoet van lopers, fietsers en volgauto’s door het Land van Cuijk trekken. Dit jaar heeft de organisatie van het evenement ervoor gekozen om de estafette te laten starten op vliegveld Twente op 4 juni. Daarna zullen de verschillende teams opgesplitst worden in een route Noord en route Zuid.

De zuidelijke route verloopt via de Achterhoek, Arnhem en Nijmegen en zal op zondagmorgen via de Maasbrug bij Grave het Land van Cuijk intrekken om dan via Mill, Wanroij, Sint Anthonis en Overloon naar Venray te gaan. Via Eindhoven, Drunen, Breda en Bergen op Zoom zal na 530 km op maandagmiddag de finish zijn op de Coolsingel in Rotterdam.

Wat is de ROPArun?

De ROPArun is een estafette die als een weddenschap in 1991is begonnen en in de jaren erna is uitgegroeid tot een megaspektakel met een deelname van ruim 300 teams. In de eerste jaren verliep de route van ROtterdam naar PArijs, ROPA, waar op een oud vliegveld werd gefinished. Later werd de route om organisatorische redenen omgedraaid en kwam de finish op de Coolsingel te liggen, waar de teams onder groot enthousiasme van de vele bezoekers werden ontvangen. Ook werd aan het evenement een goed doel gekoppeld en wel de palliatieve zorg bij kankerpatienten.

Paul Selten uit Mill

Als lid van het team Radboud Running Nijmegen 22 ben ik (Paul Selten) blij dat we ons kunnen presenteren en laten zien in de eigen omgeving van Nijmegen en Mill. Wij, team 22, starten op 4 juni om 13.50 uur op de vliegbasis Twente om dan na 166 kilometer de Maasbrug in Grave te passeren. Met een gemiddeld looptempo van 11,3 km/uur zullen wij dan op zondagmorgen 5 juni rond de klok van 05.00 uur in Mill zijn. De 150 andere teams welke ook de route Zuid volgen hebben diverse starttijden en zullen dus op andere tijden door onze gemeente trekken. In grote lijnen zullen de lopers en fietsers zich tussen 03.00 en 08.00 uur door Mill begeven.

Uw sponsoring

Als team houden wij diverse acties om geld in te zamelen voor de Roparun. Een andere mogelijkheid is om het team te sponsoren door middel van een donatie op het team of op een van de deelnemende personen in ons team. Kijk hiervoor op de website van de Roparun en zoek daarbij team 22 op en de rest volgt vanzelf.