ZorgSchakel Sint Hubert heeft het initiatief genomen tot het oprichten van een ontmoetingstuin. Een tuin met vele mogelijkheden tot ontmoeten voor de inwoners van Sint Hubert.

Vrijwilligers leggen ontmoetingstuin aan

De ontmoetingstuin is door 11 vrijwilligers aangelegd naast gemeenschapshuis De Jachthoorn. Vanaf eind maart is er elke zaterdagochtend gewerkt in de tuin door de vrijwilligers. Er is veel tijd (ruim 384 manuren) en energie gestopt om de tuin te realiseren. Maar het was vooral ook gezellig om te doen. De ontmoetingstuin wordt door vrijwilligers onderhouden.

Ontmoeting staat centraal

ZorgSchakel Sint Hubert is overtuigd dat de ontmoetingstuin goed is voor welzijn, gezondheid en leefbaarheid. De ontmoetingstuin is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor de inwoners van Sint Hubert. Of je nu jonger bent of wat ouder, het is fijn om mensen om je heen te hebben, met wie je plezier maakt en bij wie je terecht kunt als dat nodig is. Een ontmoetingstuin waarin iedereen verantwoordelijk is voor zichzelf, elkaar en de tuin.

Hoe ziet de ontmoetingstuin eruit?

Er is een terras die deels overkapt is met een stretchtent voor gezellig buurten. Er is een jeu de boulesbaan. Deze baan ligt deels onder de stretchtent waardoor ook met regenachtig weer gespeeld kan worden. Er is een waterbaan voor de kinderen. Een groentetuin met tuinkas en natuurlijk ontbreken de kleurrijke bloemen niet. Kortom: Een prachtige ontmoetingsplek midden in Sint Hubert.

Vele mogelijkheden in de ontmoetingstuin

Er zijn vele mogelijkheden in de ontmoetingstuin. Denk bijvoorbeeld aan muziek maken jeu de boules spelen, workshops, tuinieren, lezen, samen eten enz. enz. Je kunt de ontmoetingstuin ook reserveren via de beheerders van gemeenschapshuis De Jachthoorn.

De ontmoetingstuin is dagelijks open van 9.00 - 20.00 uur in de periode mei t/m september.

Officiële opening

Op zondag 10 juli wordt om 10.45 uur de ontmoetingstuin officieel geopende door wethouder Willy Hendriks - van Haren.

Het openingsprogramma ziet er als volgt uit:

10.30 - 10.45 uur: Ontvangst
10.45 - 11.00 uur: Officiële opening
11.00 - 11.30 uur: Harmonie
11.30 - 12.00 uur: Poppenkast
12.30 - 13.00 uur: Liederentafel met muzikale begeleiding
13.00 - 13.30 uur: Yoga
13.30 - 14.00 uur: Jeu de boules demo
14.00 uur...: Borrelen en ontmoeten

Doorlopend:

11.00 - 14.00 uur: Doorlopende “rondleiding” met toelichting
11.00 - 14.00 uur: Oud Hollandsche spellen (buiten)
11.00 - 14.00 uur: Fotocollage ZorgSchakel Sint Hubert

Kom jij ook?

Ben jij ook nieuwsgierig geworden hoe de ontmoetingstuin er uitziet? Kom gerust langs.

Graag tot ziens op zondag 10 juli.