Foto: Cockie Kremers

Het Ondernemers Collectief Mill organiseert al sinds 2014 tal van activiteiten voor zowel de eigen ondernemers als voor consumenten. Een van de activiteiten voor eigen leden is de jaarlijkse ontbijtwandeling. Deze stond maandag 11 juli weer op het programma.

Om 07.00 uur verzamelde men bij Strandbar Goeiedag op de Kuilen waar Peggy en Yvonne de koffie en thee klaar hadden staan en al volop bezig waren met het voorbereiden van een heerlijk en gezond ontbijt. Maar voor de deelnemers aan konden schuiven was er een wandeling onder leiding van Willy Sweens van Stichting Sporen van de oorlog. Hij vertelde over onder andere het vliegveld wat in oorlogstijd op de Kuilen werd aangelegd. Velen hadden hier wel eens van gehoord, maar toch wist men niet veel over het hoe, wat en waarom. Willy heeft deze oorlogstijd zelf bewust meegemaakt en nam iedereen mee terug naar de jaren veertig en wat er zoal gebeurde op deze locatie die we nu kennen als natuurgebied de Kuilen. Tevens werden enkele kunstwerken bekeken die deel uitmaken van de Kunstroute 2022 van Ontdek Mill.

Het Ondernemers Collectief Mill bedankt Peggy en Yvonne van Strandbar Goeiedag voor de gastvrijheid en Willy Sweens voor het prachtige en indrukwekkende verhaal.

www.ocmill.nl